Noticia

Un grup d'estudiants de l'Institut Montilivi de Girona descobreix el programa

16 de maig de 2019

A més de conèixer les eines que ofereix «Rescatadors de talent», els joves van participar en un taller centrat en la millora del seu currículum

Quantes pàgines té el teu currículum? Com ordenes la informació? És visible el teu telèfon de contacte? Aquestes són algunes de les preguntes que es van llançar dimarts passat a un grup d’estudiants de l’Institut Montilivi durant la presentació del programa «Rescatadors de talent» que es va celebrar a la seu de la Fundació Princesa de Girona. 

L’equip del programa va organitzar un taller de CV perquè els joves es posessin a la pell dels seleccionadors de personal que sovint tenen molt poc temps per fer una primera tria dels candidats que opten a un lloc de feina. Per això, cada detall compta. «És la vostra carta de presentació. Heu de tenir molt clar com l’heu de preparar», van explicar les responsables del projecte als joves d’aquest centre educatiu gironí.

«Rescatadors de talent» és un programa que impulsa la Fundació Princesa de Girona amb la col·laboració de més de trenta empreses amb un objectiu: ajudar els joves a millorar la seva ocupabilitat. El projecte, que és totalment gratuït, ofereix formació online, experiències empresarials in situ, ofertes de feina, ajudes a la movilitat i mentoring, entre altres eines. 

A més de participar en aquest taller, els alumnes de l’Institut Montilivi de Girona també van poder escoltar el testimoni de dos joves que ja han participat al programa. «Quan acabes la carrera t’entren algunes pors. És normal preguntar-se “i ara... què faré". En aquest aspecte, el programa m’ha ajudat molt», va explicar l’Eduard Aymerich. “Aquesta iniciativa m’ha ajudat a millorar la confiança en mi mateix. El meu mentor em va animar a agafar les maletes i anar a treballar a Alemanya”, va afegir Aymerich. 

L’Alba Martelli és una altra de les joves que ja ha participat en el programa. “Formar part d’aquest projecte et dóna molta seguretat. Et sents molt  privilegiat de poder conèixer altres llocs i persones. A més, t’emportes una visió general del que fa una empresa”. 

Has acabat els teus estudis o estàs a punt de fer-ho i no saps com enfocar la teva carrera professional? Inscriu-te a «Rescatadors de talent».

Requisits d’accés

- Tenir entre 20 i 30 anys

- Formació universitària, de cicle superior o formació professional o estar cursant l'últim curs dels teus estudis

- Estar en recerca de feina, a l'atur o subempleat

- Disponibilitat per traslladar-se a una altra comunitat autònoma

- Tenir obert un compte a Linkedin, xarxa a través de la qual gestionem la incorporació al programa

Eines que t'ofereix el programa

Centres de desenvolupament: Les empreses que participen en el programa ofereixen programes formatius exclusius per als joves de «Rescatadors de talent» amb l'objectiu d'avaluar, descobrir i desenvolupar les seves habilitats i competències. Aquestes jornades inclouen activitats formatives, visites a empreses, trobades amb directius ... amb un denominador comú: oferir als joves un feedback qualificat per ajudar-los a millorar la seva ocupabilitat.

Formació en línia: Els inscrits tenen accés a la formació contínua que ofereix el programa i que està centrada en el desenvolupament de competències transversals com la creativitat, la presa de decisions, la comunicació o l'orientació a l'assoliment.

Borsa de treball: accés a ofertes d'ocupació

Mentoring: directius i professionals en actiu acompanyen i  aconsellen als joves en la seva recerca de l'ocupació per a la qual s'han preparat.

Ajudes a la mobilitat: El programa fomenta la mobilitat laboral i formativa dels inscrits entre comunitats autònomes. Per això ofereix ajudes perquè els joves puguin assistir als centres de desenvolupament que s'organitzen a tot Espanya. En el cas de trobar una feina fora de la comunitat autònoma de residència, la Fundació Princesa de Girona ofereix un ajut de 4.000 euros.

Si vols formar part del programa, t'has d'inscriure a www.rescatadoresdetalento.org

 

Llegir més