Noticia

«Rescatadors de talent» organitza la primera edició del mentoring grupal científic

03 de juny de 2019

Aquestes sessions, que van començar el 30 de maig, es dirigeixen a joves que hagin estudiat Biotecnologia, Química, Matemàtiques, Enginyeria, Física, Geologia, Farmàcia, Ciències del Mar o Biologia.

«Rescatadors de talent» organitza per primera vegada un mentoring grupal científic dirigit a joves que hagin estudiat Biotecnologia, Química, Matemàtiques, Enginyeria, Física, Geologia, Farmàcia, Ciències del Mar o Biologia. El 30 de maig es va celebrar la primera sessió a lloc a la seu de la Fundació Botín a Madrid.Amb aquesta iniciativa, la Fundació Princesa de Girona vol ajudar els joves que acaben de graduar-se en l'àmbit científic a trobar la feina per a la qual s'han preparat. Les inscripcions per participar en aquesta activitat ja estan tancades.

L'autoconeixement i la identificació de les competències més destacades dels participants seran alguns dels exercicis que es proposaran als assistents. Els joves, a més, tindran l'oportunitat de compartir les seves inquietuds amb dos dels científics reconeguts amb el Premi Fundació Princesa de Girona en la categoria Recerca Científica. Es tracta de la investigadora Guadalupe Sabio - que treballa al Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars des de 2011 (CNIC) - i del matemàtic Alberto Enciso que actualment és investigador Ramón i Cajal de l'Institut de Ciències Matemàtiques (ICMAT) del Consell Superior d'Investigacions Científiques. En aquestes sessions participa la coach, mentora i formadora Maria Luisa de Miguel que dirigeix la Escuela de Mentoring i que ajuda els assistents a desenvolupar el seu talent.

Els joves que participen en les sessions de mentoring grupal provenen de diferents comunitats autònomes. La mobilitat laboral i formativa és, precisament, un dels pilars de «Rescatadors de talent», que ofereix ajudes econòmiques als inscrits perquè puguin desplaçar-se a les formacions que s'organitzen a tot Espanya. A més, si els participants troben una feina fora de la seva comunitat autònoma de residència, la Fundació Princesa de Girona els atorga un ajut per poder cobrir les despeses de trasllat.

La pròxima sessió se celebrarà el 18 de juny.

Eines del programa
El mentoring, tant individual com col·lectiu, és una de les eines que proposa «Rescatadors de talent» per ajudar els joves a trobar una feina. Aquest programa, totalment gratuït, s'adreça a joves d'entre 20 i 30 anys. Per poder inscriure, cal comptar amb formació universitària o de cicle superior de formació professional o estar estudiant l'últim curs. El programa s'orienta a joves que estiguin buscant la seva primera feina, estiguin a l'atur o estiguin en una situació de subocupació.

35 empreses líders en el seu sector participen en aquesta iniciativa oferint formació online, experiències empresarials in situ, mentoring, ofertes de feina, entre altres activitats. Des de la seva posada en marxa el 2017, més de 4.000 joves s'han inscrit en aquesta plataforma.

Llegir més