Noticia

El programa «Rescatadors de talent» aterra per primera vegada a Múrcia

28 de setembre de 2017

Un grup de joves ha participat al centre de desenvolupament impulsat per Suez a Cartagena (a Hidrogea)

«Rescatadors de talent» aterra per primera vegada a Múrcia amb una formació exclusiva que se celebra aquesta setmana a Cartagena. El programa, promogut per la Fundació Princesa de Girona, fomenta l'ocupabilitat dels joves d'entre 20 i 30 anys, especialment els de primera generació de titulats superiors, oferint mentoring, formació en línia i presencial i facilitant oportunitats d'ocupació de manera gratuïta.

Una de les novetats que ofereix aquest projecte són els centres de desenvolupament. Es tracta de jornades formatives que aporten als joves experiències empresarials in situ, dissenyades pels departaments de personal de les companyies. En el marc d'aquesta iniciativa, un grup de joves de diferents comunitats autònomes participa fins avui al centre de desenvolupament impulsat pel líder mundial de l'Energia i del Medi Ambient Suez a Cartagena (a Hidrogea).

La formació, que va començar ahir i finalitzarà aquest migdia, proposa als joves diferents activitats que els ajudaran a adquirir les competències i habilitats més demandades en el mercat laboral. Els participants, a més, podran revisar el seu currículum vitae i participar en simulacions d'entrevistes de treball. Els joves també tindran l'oportunitat de convertir-se en membres d'un comitè de crisi i buscar solucions per afrontar un possible abocament industrial no controlat amb un potencial impacte en els ecosistemes de la zona.

Més formacions
«Rescatadors de talent» ja disposa de 18 centres de desenvolupament distribuïts per tota la geografia espanyola on s'ofereixen diferents formacions: treball en equip, creativitat, autoconeixmenet, gestió tècnica del sistema gasista, etcètera.

Per poder participar en aquestes formacions exclusives, cal estar inscrit al programa i escollir un centre de desenvolupament que es trobi fora de la comunitat autònoma d'origen del participant. Precisament l'aposta per la mobilitat entre comunitats autònomes és una de les prioritats d'aquest nou programa que ofereix ajudes econòmiques als joves perquè puguin assistir a les formacions.

«Rescatadors de talent» està liderat per empreses de referència en el desenvolupament jove. Ja són 26 les companyies adherides al projecte: Enagás, Acciona, Banc Sabadell, CaixaBank, Ferrovial, Lidl, Meliá, Novartis, OHL, Suez, KPMG, Fundació Abertis, Accenture, Allianz, Alzamora, BBVA, Esteve, Flex, Gas Natural Fenosa, Grup Zeta, Indra, Nestlé, Persán, Leti, Sorigué i Zurich.

Des de la seva posada en marxa al febrer, 2.111 joves ja s'han inscrit a «Rescatadors de talent.

Llegir més