Noticia
«Rescatadors de talent» pot marcar la diferència en un procés de selecció»
04 de gener de 2021
Et presentem la història de l'Alicia Robles. Una jove de 24 anys que somia crear la seva pròpia empresa de producció alimentària. Després de participar en el programa i viure un procés de mentoring amb la Rosa Sánchez Bravo d'Enagás té més clar com aconseguir els seus objectius.
L'Alicia Robles té 24 anys. Pertany a una de les generacions millor preparades de la història però sap que accedir al mercat laboral no és fàcil. Com molts joves de la seva generació, és una gran defensora del medi ambient i el comerç sostenible. En el seu temps lliure, li encanta cuinar i viatjar.
La mobilitat laboral i formativa forma part de l'ADN d'aquesta jove nascuda a l'Escala (Girona) i que amb 18 anys va fer les maletes per viure la seva primera experiència internacional a Anglaterra on va millorar el seu anglès mentre treballava com au pair. De retorn a Espanya va decidir instal·lar-se a Oviedo on va estudiar el Grau d'Empresa, Comptabilitat i Finances i el màster en Retail. Durant els seus estudis va realitzar dues mobilitats internacionals que la van portar a Suècia i Xile. Avui treballa en el sector de la banca a Madrid.
L'Alicia és una jove amb inquietuds. Va ser precisament la seva curiositat la que la va portar a descobrir el programa «Rescatadors de talent» mentre navegava per la web en recerca de noves oportunitats d'estudi i beques. Va decidir apuntar-se i així va ser com va conèixer la Rosa Sánchez Bravo d'Enagás amb qui va formar una de les parelles de mentoring que impulsa el programa per ajudar els joves inscrits a millorar la seva ocupabilitat. L'Alicia descriu com «increïble» la seva experiència en el procés de mentoring. «La meva mentora m'ha ajudat a cercar contactes i a elaborar un bon currículum vitae. Les sessions de mentoring m'han servit per veure la realitat de les empreses des d'una experiència real a través d'un tracte molt pròxim», assegura.
La Rosa Sánchez Bravo, directora d'Auditoria Interna d'Enagás, porta gairebé tres anys com a mentora del programa. Una experiència que defineix com «enriquidora» ja que li permet conèixer les perspectives, inquietuds i reflexions sobre la vida professional i personal dels joves. «Ens contagiem per aquest esperit d'il·lusió, i al mateix temps recordem com d'enriquidor és per als equips la diversitat generacional», explica la Rosa que detalla que un dels primers reptes del mentoring és aconseguir establir una relació d'alta confiança amb el mentee «de tal manera que puguis acompanyar-lo i guiar-lo en les diferents reflexions sobre les seves metes i somnis ajudant-lo a aconseguir els seus objectius, identificant i superant les seves pors i inquietuds, de tal manera que un cop acabat el procés de mentoring, el mentee pugui caminar sol amb pas més ferm».
I això és el que fa l'Alicia. Segueix caminant i escrivint els capítols de la seva història professional amb un somni que espera fer realitat a mig termini: convertir-se en grangera 3.0 creant la seva pròpia empresa de producció alimentària.
Als joves de la seva generació, els llança un missatge: «Participar en un programa com "Rescatadors de talent" recolzat per les grans empreses espanyoles, pot marcar la diferència en un procés de selecció i us pot servir de trampolí per al vostre futur laboral. Aquest programa ofereix coneixements nous que difícilment s'adquireixen durant la carrera», conclou.
Si tens entre 20 i 30 anys i estàs buscant el teu veritable lloc al mercat laboral, t'animem a inscriure't en aquest programa gratuït que t'ofereix experiències empresarials in situ, mentoring, formacions, ofertes de feina i molt més.