Noticia

Cinc errors que poden arruinar el teu curriculum vitae

13 de novembre de 2020

Tens molt pocs segons per causar una bona impresió amb el teu CV. Passaries la prova?

El teu compte de correu electrònic sona poc professional? És el moment de buscar una alternativa "el més neutral possible" per evitar que un mail poc adequat et tanqui les portes d'un procés de selecció. Aquest és un dels consells que el departament de Recursos Humans d'Enagás ha ofert als joves de «Rescatadors de talent» en la sessió de mentoring grupal que s'ha celebrat aquesta setmana. Si vols descobrir si el teu currículum vitae passaria l'examen d'un reclutador de personal segueix llegint i descobreix alguns dels errors que has evitar a tota costa.

1. No tenir clar a què et vols dedicar
«No hi ha una segona oportunitat per causar una primera impressió. I en temes laborals, la primera impressió és el currículum vitae». Per això, abans de llançar-te a la recerca de feina, és important que et prenguis un respir i et preguntis a què et vols dedicar. Si no ho tens clar, fes una llista dels àmbits professionals que descartaries perquè això pot ajudar-te a definir els teus objectius professionals. Ja ho tens clar? És el moment de redactar el teu currículum vitae.

2. No personalitzar el teu CV
Enviar el mateix currículum vitae a 100 empreses diferents és més ràpid però menys efectiu. Per això, adaptar el teu currículum vitae a cada procés de selecció és clau per captar l'atenció dels departaments de recursos humans. Cuida la teva presentació, sigues clar, concret, concís i coherent. Cada detall compte.

3. Inclou les dades imprescindibles
Oblidar el telèfon en un currículum vitae és més habitual del que pot semblar. Des del departament de Recursos Humans d'Enagás, aconsellen posar nom i cognoms, telèfon, correu electrònic i, fins i tot, l'URL de LinkedIn ja que en aquesta xarxa social no hi ha la limitació d'espai que sí tens en el currículum vitae.

Un consell: no oblidis posar paraules clau en el teu perfil de LinkedIn. Sabies que molts departaments de recursos humans busquen els seus candidats a través de les paraules clau? Si poses una descripció massa genèrica, serà difícil que et trobin.

4. No saber ordenar la informació
Què he de posar primer? La formació o l'experiència? Cada cas és diferent. Pregunta't quin és el teu valor diferencial. Això serà el que ha d'aparèixer immediatament després de les dades bàsiques. Si, per exemple, tens experiència laboral relacionada amb l'oferta a la qual et presentes, destaca-ho. Si en canvi, el més rellevant és la teva formació, situa-la en primer lloc.

5. Enviar el teu currículum de forma massiva
Evita enviar de forma massiva el teu currículum vitae. Busca informació sobre el mercat laboral i descobreix on podries trobar una oportunitat. Sabies que hi ha portals on pots consultar les millors empreses per treballar? Consulta'ls. Si vols trobar la feina per a la qual t'has preparat, has de ser proactiu en la recerca de feina.

I recorda: un procés de selecció comença en el mateix moment en què respons la primera trucada del seleccionador.
Si vols participar en les activitats que ofereix «Rescatadors de talent» t'has d'inscriure en aquest programa que s'adreça als joves d'entre 20 i 30 anys i que és totalment gratuït. Empreses com Enagás participen en aquest programa amb l'objetiu de millorar l'ocupabilitat juvenil.

Consulta els requisits d'accés aquí.

Llegir més