Noticia

Com trobar feina quan no tens experiència laboral?

11 de desembre de 2020

Si has acabat els teus estudis o estàs a punt de fer-ho, no et perdis els consells que han ofert quatre dels mentors del programa en l'última sessió de mentoring grupal i que poden ajudar-te en la teva preparació per trobar feina.

Després de mesos de recerca, arriba la trucada. Tens una entrevista de feina. Com evitar que els nervis arruïnin la tan anhelada oportunitat laboral? Aquesta ha estat una de les preguntes que els joves de «Rescatadors de talent» han llançat als quatre mentors del programa que han participat aquesta setmana en una sessió de mentoring grupal que s'ha celebrat en format virtual.

Segons l'Elena Martínez, Talent Manager de Ferrovial, la clau resideix en la preparació. «Cal assajar l'entrevista. Els nervis es redueixen molt quan estàs preparat. Planifica el que vols dir i respon al que et preguntin». En aquesta sessió també han participat Elena Tomico, Agile Coach de BBVA, Teresa Albertos, responsable d'Operacions a Espanya, Portugal i Israel a Accenture i José Alfredo Martín, Soci Fundador de Apadrina un Olivo.

Conscients que en un «any atípic» marcat per la COVID-19 no hi ha tantes oportunitats de treball, lhan llançat un missatge d'optimisme als joves a qui han recomanat «avançar en tot moment i no tenir anys en blanc». Per això, a l'espera de trobar una feina, recomanen «no deixar d'aprendre i formar-se». Per a José Alfredo Martín és un bon moment per treballar les soft skills

Per Elena Martínez, habilitats com la comunicació, la capacitat de treballar en equip o el lideratge són molt importants quan comencem la nostra trajectòria professional i poden marcar la diferència en un procés de selecció on es presenten candidats amb una formació molt semblant. Segons la Talent Manager de Ferrovial, hi ha tres factors fonamentals que poden inclinar la balança en els processos on s'entrevisten a persones que s'acaben de graduar: 

Flexibilitat. Capacitat d'adaptar-se a diferents situacions i persones. S'ha de ser flexible sense perdre l'essència per adaptar-nos a diferents contextos i estils de lideratge.
Responsabilitat.
Entusiasme. Es busquen persones curioses i inquietes. 

Per a la Teresa Albertos, la curiositat és una de les claus que ens pot ajudar a trobar i a mantenir una feina. «No perdeu mai aquesta curiositat de veure el món en els seus 360 graus. Cada vegada més,  aquesta habilitat serà més important».«Heu de ser exigents, hi ha molta formació personal. Cal estar llegint constantment. En l'actualitat, els canals per investigar són diversos. Heu d'estar constantment amb els ulls oberts i tenir aquesta exigència».

La sessió ha finalitzat amb la intervenció de tots els participants que han esmentat les habilitats que consideren imprescindibles en l'actual mercat de treball marcat per la incertesa. Flexibilitat, autoaprenentatge, comunicació eficaç, autoconeixement, resiliència i adaptació al canvi han estat algunes de les que s'han citat.
El mentoring grupal i individual és una de les eines gratuïtes que ofereix el programa «Rescatadors de talent» per acompanyar els joves en la seva recerca de feina. 

 

 

 

Llegir més