Noticia

EY se suma a «Rescatadors de talent» per lluitar contra l'atur juvenil

09 de febrer de 2021

La Firma de serveis professionals s'uneix a aquest programa de la Fundació Princesa de Girona amb iniciatives de formació gratuïta que potencien les competències individuals i l'accés al mercat laboral

El programa prepara els joves per trobar la feina per a la qual s'han format, a través de formacions pràctiques, mentoring personalitzat i acostant-los al coneixement de les empreses


EY és patró de la Fundació Princesa de Girona des de 2015. Ara s'incorpora de manera activa a aquesta iniciativa de millora de l'ocupabilitat, contribuint a fer front a la situació crítica provocada per la pandèmia.

EY, patró de la Fundació Princesa de Girona, col·labora en el programa «Rescatadors de talent» per millorar l'ocupabilitat dels joves davant de la situació laboral crítica provocada per la pandèmia. Aquest programa promou l'autoconeixement, potencia les competències individuals i acompanya els joves en el seu accés a un mercat laboral incert, acostant oportunitats professionals i el contacte amb organitzacions que aposten per l'ocupació juvenil.

EY està fortament compromesa amb el desenvolupament de l'educació i l'emprenedoria a través de totes les seves iniciatives fomentant l'ocupabilitat, l'èxit escolar, les vocacions i el talent. L'acord de col·laboració amb la Fundació Princesa de Girona en aquest programa concret inclou accions de mentoring, formacions específiques i de soft skills, dutes a terme per professionals de la Firma i membres de l'equip de Recursos Humans, amb l'objectiu de millorar les capacitacions dels joves, sobretot en idiomes i en habilitats de lideratge. Tot això es porta a terme per tal d'ajudar a despertar una actitud d'iniciativa entre els joves, contribuint a la transmissió de la competència emprenedora, perquè puguin donar resposta a les seves aspiracions en un futur immediat.

José Luis Risco, director de Recursos Humans de EY, recorda que "la taxa d'atur dels joves amb formació superior a Espanya dobla la mitjana europea i un 40% dels graduats superiors treballa per sota de la seva qualificació o està en situació de subocupació". Per Risco, "l'impacte de la pandèmia en el mercat laboral agreuja encara més la situació i afecta especialment els que s'incorporen a una ocupació per primera vegada, de manera que els joves trobaran una major resistència per trobar una feina relacionada amb la seva professió en els propers anys, d'aquí la rellevància de programes com «Rescatadors de talent» a què ens sumem amb tota nostre expertise".

EY s'uneix a aquest programa de millora de l'ocupabilitat de la Fundació Princesa de Girona, que es reorienta ara per atendre, al costat de 40 empreses líders en diferents sectors del nostre país, les necessitats de joves preparats per afrontar aquesta transformació laboral i econòmica que està vivint la nostra societat, en la qual cada dia apareixen noves professions. Després de tres anys d'activitat, el 70% dels usuaris del programa han millorat la seva situació laboral, i el 35% afirma haver trobat una feina gràcies «Rescatadors de talent».

Formació en marxa
Per iniciar aquesta col·laboració específica entre les dues organitzacions, EY posa a disposició dels inscrits en aquesta plataforma de la Fundació Princesa de Girona places per a les pròximes formacions de Firsteps, un programa d'aprenentatge, creat i desenvolupat per la pròpia Firma, per acompanyar els joves en els primers passos de la seva carrera professional. L'objectiu és potenciar al màxim les habilitats i coneixements dels participants, oferint sessions que responen a les demandes del mercat laboral actual i a la realitat d'una gran Firma com és EY. Està format per 13 sessions síncrones (en format virtual), de 2 hores de durada aproximades, distribuïdes entre l'1 de febrer i el 30 de juny del 2021. Més informació AQUÍ

Sobre «Rescatadors de talent»
«Rescatadors de talent» és gratuït. Per poder accedir al programa, els joves han de tenir entre 20 i 30 anys i formació universitària o cicle superior de FP, o el 50% dels crèdits completats. Per inscriure-s'hi cal tenir obert un compte de LinkedIn.

El primer pas, és completar un test de competències que ajudarà els candidats a descobrir les seves fortaleses professionals i les seves àrees de millora. Posteriorment poden reforçar les seves competències a través de la formació online, programes de mentoring i experiències empresarials "in situ", en què professionals d'alt nivell i directius de recursos humans els ensenyessin a destacar en els processos de selecció. A més, fomenta la mobilitat amb ajudes de fins a 4.000 € per a joves que trobin una feina fora de la seva comunitat autònoma de naixement o residència. El programa és avui una comunitat de 6.000 joves actius i inquiets, la qual cosa ofereix noves oportunitats d'intercanvi, networking entre ells i en relació amb les 40 empreses que ofereixen formació, mentoring i oportunitats professionals.

Sobre EY
EY és líder mundial en serveis d'auditoria, fiscalitat, assessorament en transaccions i consultoria. Les anàlisis i els serveis de qualitat que ofereix ajuden a crear confiança en els mercats de capitals i les economies de tot el món. EY desenvolupa líders destacats que treballen en equip per complir els compromisos adquirits amb grups d'interès. Amb això, aquesta organització desenvolupa un paper essencial en la creació d'un món laboral millor per als nostres empleats, els nostres clients i la societat.

EY fa referència a l'organització internacional i podria referir-se a una o diverses de les empreses d'Ernst & Young Global Limited i cadascuna d'elles és una persona jurídica independent. Ernst & Young Global Limited és una societat britànica de responsabilitat limitada per garantia (company limited by guarantee) i no presta serveis a clients. Per ampliar la informació sobre la nostra organització, entri a ey.com.

Llegir més