Noticia

La FPdGi i la UEMC col·laboraran en la millora de l'ocupabilitat dels estudiants

03 de juny de 2021

La Universitat Europea Miguel de Cervantes se suma al programa «Rescatadors de talent», que promou el desenvolupament de competències, la formació i el mentoring, a més de la mobilitat laboral. La UEMC col·laborarà amb la FPdGi en la identificació de mentors professionals de referència del teixit empresarial de Valladolid.

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) i la Universitat Europea Miguel de Cervantes (UEMC) col·laboraran en la millora del desenvolupament competencial dels estudiants que es troben en els últims cursos de la universitat val·lisoletana.

Es tracta d'una actuació que s'emmarca en l'estratègia que el programa «Rescatadors de talent» ha establert amb més de 40 universitats de tot Espanya amb la finalitat d'apropar les eines i recursos que ofereix a tots aquells joves que tenen l'objectiu d'incorporar-se al mercat laboral a mig i curt termini.

El vicerector d'Innovació i Connexió Empresarial, Juan Vicente García Manjón, ha destacat com la col·laboració amb la Fundació Princesa de Girona permet als alumnes de l'UEMC accedir "a programes referents per al talent i el desenvolupament de competències per a l'ocupació, per això animem a tots els estudiants a informar-se i participar activament al programa".

Un dels aspectes diferencials de la col·laboració entre la FPdGi i la UEMC serà la identificació per part de la Universitat de mentors en el territori, professionals d'organitzacions importants del teixit empresarial de Valladolid. Mª del Carmen Pérez López, directora de la Unitat d'Ocupació i Connexió Empresarial, assegura que aquesta iniciativa consolida "l'estreta relació" de la UEMC amb el teixit empresarial, a més de servir "com a mostra del nostre reconeixement als excel·lents professionals que any rere any ens obren les portes de les seves organitzacions i posen la seva experiència a disposició dels nostres estudiants". Es tracta d'un programa que es fonamenta en l'avaluació i desenvolupament competencial dels estudiants, la qual cosa contribueix a millorar la seva ocupabilitat, tots dos aspectes "signes d'identitat dels nostres plans d'estudi".

Per la seva banda, «Rescatadors de talent» aportarà la gestió i finançament de tots els recursos destinats a millorar l'ocupabilitat dels participants que accedeixin a la plataforma a través de la UEMC, des de la seva incorporació a través  d'un test de competències d'alt nivell, passant per ofertes innovadores de formació online i mentoring personalitzat (més de 1.000 mentors han participat de el programa), o formació intensiva a la seu de les més de 40 empreses del programa i ajudes a la mobilitat entre comunitats autònomes per a una primera feina.

La Unitat d'Ocupació i Connexió Empresarial, del Vicerectorat d'Innovació i Connexió empresarial de la UEMC, té com a objectiu contribuir al desenvolupament professional dels estudiants a través d'accions que els permetin desenvolupar eines, recursos i competències que contribuiran a millorar la seva ocupabilitat (atenció personalitzada, tallers i seminaris d'orientació professional, programes per a l'ocupació, fires i jornades).

Llegir més