Noticia

Les oportunitats laborals que ofereix la transformació digital

23 de març de 2022

Més de 100 joves assisteixen a un centre de desenvolupament que s'ha celebrat avui a Guadalajara en el marc del Tour del Talent

Com podem construir un perfil digital que ens ajudi a trobar feina? Quines habilitats seran necessàries al mercat laboral del futur? Quin paper hi jugarà la transformació digital? Aquestes són algunes de les preguntes que Clara Sánchez, d'Enagás, ha llançat aquest matí al centenar de joves que han assistit al centre de desenvolupament «Generació de talent: La transformació digital i les tecnologies del futur». En un mercat laboral en contínua transformació, les soft skills seran cada cop més importants. Un nou escenari on serà imprescindible «treballar la intel·ligència emocional digital».

Nous treballs
La transformació digital oferirà moltes oportunitats professionals per als joves. «En molt poc temps, veurem moltes professions noves. Creadors digitals per al metavers en serà una. Per cobrir aquests nous llocs, caldrà noves actituds i aptituds», ha explicat Sánchez que ha enumerat alguns dels nous perfils professionals: especialistes en màrqueting digital, experts en Intel·ligència Artificial i aprenentatge automàtic, experts en ciberseguretat, desenvolupador de blockchain, enginyer d'aplicacions i desenvolupador de backend.

El nostre perfil digital
En aquesta sessió, s'han donat algunes claus per crear una bona identitat digital com, per exemple, saber identificar què ens fa únics o crear el nostre propi anàlisi DAFO. Sánchez ha recomanat als joves que elaboressin el seu propi pla de comunicació. «Heu d'identificar els temes dels quals voleu parlar a les vostres xarxes socials, definir el to, seleccionar les paraules clau que us posicionin i identificar a quins canals voleu tenir presencial digital».
Aquest Centre de Desenvolupament és una de les activitats que s'han organitzat en el marc del Tour del Talent que se celebra el 23 i 24 de març a Guadalajara.

 

Llegir més