Noticia
Aprenem les claus de la transformació personal i professional
09 de maig de 2022
25 joves de diferents comunitats autònomes participen en un centre de desenvolupament organitzat pel programa Generació talent i Zurich
Quines son les claus de la transformació personal i professional? Com podem alliberar el nostre potencial i descobrir la nostra millor versió? Existeix el curriculum vitae perfecte? De quina manera podem transformar les creences que ens limiten i convertir-les en noves possiblitats? Aquestes són algunes de les preguntes que s’han intentat resoldre aquest matí al centre de desenvolupament organitzat pel programa «Generació talent» i Zurich en el marc del Tour del Talent que viu la seva última parada a la ciutat de Girona.
25 joves de diferents comunitats autònomes han participat en aquest taller liderat per Nathalie Detry, sòcia fundadora de Next2People Consultors i han après algunes eines per trobar el millor camí per a la transformació personal.
En aquesta sessió, s’ha destacat la importància de les soft skills en el mercat laboral actual. La resiliència, la tolerància a l’estrès o la capacitat de generar influència en els altres són habilitats imprescindibles en un context BANI. Per Detry, una de les fòrmules clau per posicionar-se, és tenir clar qui soc, què sé i com em relaciono. «Estem a l’era de la col·laboració. Saber relacionar-se és més necessari que mai». «Si volem col·laborar amb algu i no hi connectem, hi haurà col·laboració?», ha preguntat als assitents a qui ha animat a convertir les creences limitants a motivadores. «Enlloc de concentrar-nos en el que ens limita, ens hem de concentrar en el que ens motiva».
Al llarg de la sessió, Detry ha enumerat algunes de les característiques que demanaria a un candidat per contractar-lo. Per aquesta formadora i coach en el desenvolupament professional, algunes de les característiques clau per trobar feina son: ser responsable, motivat, bon comunicador, empàtic, amb els coneixements específics que requereix el lloc del feina, amb capacitat d’organització, dinàmic o amb capacitat de treballar en equip, entre d’altres.
Al llarg d’aquesta sessió, també s’ha destacat la importància de la intel·ligència emocional. «Cal connectar de forma coherent sentiment i pensament», ha explicat Detry que també ha explicat que, cada vegada més empreses, es fixen en el coeficient emocional. «És molt important entrenar les nostres emocions. Quan anem a una entrevista, hem de transmetre una energia positiva». «Si no som resilients i tolerants a la frustració, cada vegada ens costarà més aixecar-nos».
Durant el taller també s’ha explicat que existeixen diferents tipus d’intel·ligència com la verbal, la matemàtica, la corporal, l’artística, la musical, la biològica, la intrapersonal (autoconeixement, proactivitat, resiliència…) i la interpersonal (habilitats socials).
La ponent ha recomanat treballar els diferents tipus d’intel·ligència perquè vivim en un món molt canviant. «Si no ets capaç de regular el que sents, les emocions agafen el control de la teva vida».
Per acabar la sessió, Nathalie Detry ha animat als joves a fer-se el seu propi DAFO. «Heu de pensar en les vostres fortaleses, debilitats, amenaces i oportunitats i, a partir d’aquí, fer un pla d’acció», ha conclòs.