Noticia

New Generation Congress: els joves aposten per una mobilitat elèctrica i col·laborativa

25 de maig de 2022

La Fundació Princesa de Girona, a través del seu programa «Generació talent», col·labora en aquest congrés coorganitzat per Mobility City, de Fundació Ibercaja, IFEMA Madrid i Smohbub

Ibercaja Pati de la Infanta de Saragossa ha acollit avui el “New Generation Congress”, un esdeveniment orientat a joves de menys de 35 anys i un referent pel que fa a la mobilitat a nivell internacional, en què joves emprenedors de referència en nous models de negoci relacionats amb la mobilitat han presentat als assistents les seves propostes per a la mobilitat del futur més immediat.

El congrés ha estat coorganitzat per Mobility City, de la Fundació Ibercaja, IFEMA Madrid i Smohbub, amb la col·laboració de la Fundació Princesa de Girona.

A la presentació, José Luis Rodrigo, director general de Fundació Ibercaja, ha destacat que jornades com la d’avui permeten reforçar “l’aposta pels joves, l’impuls al seu talent, així com el nostre enfocament a la mobilitat sostenible del futur, una de les línies que treballem des de la nostra Fundació” i ha recordat que “emmarcada en aquesta idea neix la nostra iniciativa Mobility City, que, en col·laboració amb el Govern d’Aragó, vol col·locar la nostra comunitat al centre i a l’avantguarda de la mobilitat del futur”. També ha indicat que aquest suport a la joventut, “avui es veurà materialitzat a través de la primera edició del New Generation Congress”, un esdeveniment que forma part del Global Mobility Call, que tindrà lloc al mes de juny a la capital espanyola.

Salvador Tasqué, director general de Fundació Princesa de Girona, ha explicat la seva participació al New Generation Congress, a través del programa «Generació talent» que té com a objectiu “donar a conèixer les noves professions relacionades amb la mobilitat i descobrir les competències necessàries per treballar en aquests sectors”. El director general de la Fundació Princesa de Girona ha animat a tots els joves a pensar com volem viure a les ciutats i com conservar el planeta, i ha afegit que “pensar en mobilitat no és pensar en com ens movem, sinó en com vivim”.

Juan José Lillo, cofundador de Smobhub, ha explicat els objectius del Global Mobility Call que es desenvoluparà del 14 al 16 de juny a Madrid: “Construir el nou ecosistema de la mobilitat sostenible, connectant els principals actors per al desenvolupament de nous models de negoci i iniciatives publicoprivades” i ha remarcat que abans de la clausura de l’esdeveniment, per part del president del Govern, es presentaran les conclusions extretes del New Generation Congress.

El congrés, presentat per Adriana Oliveros, ha comptat a la primera part de la jornada amb la participació de Mar Alarcón, cofundadora de SocialCar; Pablo Fernández, cofundador de Clicars i Manuel Gil, director de màrqueting sud d’Europa de Bolt, joves emprenedors de referència en nous models de negoci relacionats amb la mobilitat, que han explicat quines són les darreres tendències del sector, han llançat un missatge d’ànim cap als joves emprenedors, posant en valor el potencial de les noves generacions. Així mateix, han destacat que “la mobilitat del futur serà compartida, connectada, elèctrica i autònoma i posarà el ciutadà al centre” i que “són crucials els facilitadors tecnològics sense oblidar que cal fer les coses amb il·lusió i voluntat, i generar talent”.

A la taula rodona, “Joves i mobilitat: què passa a Europa?”, moderada per Antonio María Soriano, project manager de Mobility CIty, s’ha analitzat quines són les tendències europees en mobilitat, com és el comportament dels joves europeus a aquesta matèria i quins canvis s’han observat en aquest col·lectiu en els darrers temps: “La percepció dels joves en matèria de mobilitat ha canviat, actualment s’observa que hi ha més interès cap a la sostenibilitat, cal fomentar l’escolta activa a l’usuari per conèixer quines són les seves necessitats, a més de fomentar els ajuts al finançament dels projectes i aconseguir que els serveis de mobilitat siguin assequibles per a tots els usuaris”, han comentat els emprenedors.

A continuació, Xavier Verdaguer, CEO d’IMAGINE, una empresa especialitzada en processos de creació i innovació, ha presentat els resultats del Think Tank realitzat en setmanes anteriors, amb una metodologia estructurada en quatre fases que parteixen d’un problema, però acaben amb una gran solució, validada i llesta per comunicar. Seguidament, cadascun dels equips de treball formats el dia anterior han mostrat les conclusions dels reptes treballats, concloent que cal apostar per “la col·laboració publicoprivada com a element necessari per avançar cap a la mobilitat sostenible i del futur”, ja que el vehicle del present i del futur més immediat és elèctric. “Cal accelerar el canvi a l’electrificació a través de la liberalització de sistema regulatori i amb la creació d’infraestructures a partir de la iniciativa privada”, han matisat. També s’ha reforçat la idea de l’ús versus propietat, ja que és una “tendència incipient però que necessita madura en l’oferta de serveis de la nova mobilitat i transport públic”, han explicat.

A la tarda, la jornada ha continuat amb un panell liderat per la Fundació Princesa de Girona, on s’han desenvolupat quatre tallers paral·lels dinamitzats per directius de recursos humans on s’ha reflexionat sobre les noves professions, les competències, la importància de la tecnologia. i les habilitats STEM i la inclusivitat en aquest àmbit. En aquests tallers s’ha comptat amb el suport de coaches d’E&Y.

El primer taller s’ha centrat en temàtiques relacionades amb les noves professions en l’àmbit de la mobilitat i ha estat dirigit per Cecilia Medina, responsable d’R+D+i i formació de SERNAUTO; el segon taller ha versat sobre les competències necessàries per desenvolupar una carrera professional a l’àmbit de la mobilitat del futur, i ha estat moderat per María Teresa Santos, cap d’àrea de Desenvolupament Professional de la Fundació Ibercaja; el tercer taller ha estat orientat per Ana Hernández Serena, directora de persones d’Inycom, i s’ha dedicat al sector de la tecnologia, coneixement tecnològic (STEM) i el seu impacte a la mobilitat sostenible i del futur, i el quart taller dedicat a la inclusivitat des del punt de vista de la mobilitat del futur, ha estat dirigit per Miguel Luis Lapeña, director general de Planificació i Desenvolupament Econòmic del Govern d’Aragó.

New Generation Congress ha finalitzat amb l’aportació de les conclusions dels panells de talent i mobilitat desenvolupats per la Fundació Princesa de Girona. “Les competències necessàries per treballar en aquests sectors són lideratge, treball en equip, la iniciativa, i el coneixement en tecnologies digitals”.

Miguel Luis Lapeña, director general de Planificació i Desenvolupament Econòmic del Govern d’Aragó, ha clausurat l’acte i ha mostrat el seu suport a jornades com aquesta que “posen en valor la transformació, el talent, la mobilitat i la joventut”, i ha fet referència al suport que des del Govern d’Aragó es realitza a la iniciativa Mobility City.

Llegir més