Noticia

Descobrint el Bioetanol, un biocombustible que redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle

17 de maig de 2023

Un grup d´estudiants del CIFP As Mercedes de Lugo han visitat la planta Bioetanol Galícia SA de Vertex Bioenergy en el marc del Tour del Talent.

Un grup d´estudiants del CIFP As Mercedes de Lugo han visitat la planta Bioetanol Galícia SA de Vertex Bioenergy en el marc del Tour del Talent. L'expedició va ser rebuda per Antonio Vallespir, CEO de Vertex Bioenergy i president de la Fundació; Noé Pestonit, director de Bioetanol Galícia; i per José María Moncasi, director de la Fundació Vertex Bioenergy. El bioetanol és un combustible renovable i local que contribueix a la descarbonització del transport i millora el medi ambient.

A partir de la conversa amb directius del grup (entre aquests, Deolinda Fonseca, Tècnic de l'àrea de Persones del grup), els estudiants van tenir l'oportunitat de descobrir com es produeix aquesta energia i com poden treballar en aquest sector verd que ofereix moltes oportunitats laborals al talent jove. Aquesta activitat es va organitzar en el marc del Tour del Talent celebrat a Galícia del 2 al 7 de maig. A més de comercialitzar combustibles renovables, Vertex Bioenergy crea noves oportunitats per al desenvolupament sostenible, fomentant cultius sostenibles i la creació d'agroindústries, contribuint així al desenvolupament del medi rural.

"El bioetanol té un paper determinant en la descarbonització del transport perquè redueix fins a un 80% les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle respecte al combustible fòssil". – ANTONIO LÓPEZ-PERALES. Director de l'Àrea de Qualitat Mediambiental i Sostenibilitat del Grup Vertex Bioenergy.

Llegir més