Noticia

Girona acull un centre de desenvolupament sobre autoconeixement, mindfulness i treballs del futur

16 de juny de 2023

Els joves han descobert tècniques per fomentar el creixement personal i l’autoestima, aprendre d’un mateix i prestar atenció al que passa al nostre interior en cada moment.

«Deixa de preguntar-te per què. La pregunta que t’has de fer és per a què». Així arranava aquest matí l’última jornada de la Setmana del Talent de Girona. La coach i facilitadora Maite Vallet, ha estat la primera ponent d’una sessió dedicada a l’autoconeixement, el coaching i el mindfulness. «El per què ens parla d’una causa i el per a què ens porta a una finalitat». Els joves que omplien la seu de la Fundació Princesa de Girona han realitzat un exercici de neurociència per aprendre a entrenar l’atenció. «La teva manera de pensar, determinarà la teva vida. Si, per exemple, m’enfoco en el marró, em sento marró, actuo marró i recullo marró. Si el marró no m’agrada, hem de pensar d’una altra manera», ha explicat Vallet que també ha aconsellat als joves que no es desgastin «amb aquelles coses que no poden canviar».

Davant d’una situació complicada, la coach ens recomana deixar de preguntar-nos per què i enfocar-nos en la finalitat. «El patiment no és gratuït. Viure aprenent no té res a veure amb viure patint», ha explicat.

La coach Blanca Huarte-Mendicoa ha agafat el relleu i ha compartit algunes tècniques de coaching per aprendre a gestionar els entrebancs. «Hem d’aprendre a gestionar la frustració, a contestar enlloc de reaccionar, a ser conscients que les etiquetes no determinen qui som, a superar els límits amb imaginació, a adquirir un pensament positiu i a escoltar les nostres emocions responsabilitzant-nos del que depèn de nosaltres», ha explicat. «Quan hi ha un dit que assenyala a una altra persona, n’hi ha tres que parlen de mi. Quan dic que una persona és desordenada, sabem que per mi l’ordre és molt important. Us convido a no sentenciar-vos ni sentenciar cap a fora», ha aconsellat la coach.

Quan vas a la feina, ets plenament conscient o vas en pilot automàtic? Per l’instructor de mindfulness Andrés Martín és molt important gestionar les distraccions i ser plenament conscients del que ens rodeja. Per aconseguir-ho, ha compartit amb els joves un exercici de respiració que ajuda a focalitzar-se. «Quan t’acostumes a anar per la vida amb pilot automàtic, et perds moltes coses. Quan aneu a la universitat o a la feina, imagineu que esteu en aquella ciutat de vacances. Això us ajudarà a ser plenamente conscients i gaudir de l’entorn», ha explicat. «Qualsevol activitat rutinaria, la pots convertir en una cosa màgica. Pregunta’t tot allò que fas en pilot automàtic i veu tot el que t’estàs perdent».

El cantant Teo Bok ha posat la nota musical a la jornada que ha seguit amb la conferència «Futur, Innovació i Ocupació», a càrrec d’Antonio Recio, exvicepresident executiu de Canon Europe Ltd. i mentor del programa «Generació talent». En aquesta sessió, s’han donat algunes claus per saber quines seran les professions del futur i quines competències seran necessàries. Soft skills, Intel·ligència Artificial o l’Internet de les Coses han estat alguns dels temes que s’han tractat en aquesta xerrada.

Llegir més