Noticia

El Tour del talent de la Fundació Princesa de Girona recorrerà cinc ciutats espanyoles, el primer semestre del 2024, amb l'objectiu d'activar l'ocupabilitat, l'emprenedoria, la salut i el propòsit d'impacte social de la “Generació Z”

23 de novembre de 2023

Lleida inaugurarà al gener aquest esdeveniment itinerant que fins a maig de l'any que ve també passarà per Salamanca, Cadis, Santander i Madrid

El Tour del talent 2024 posarà el focus als centennials i les seves principals preocupacions. La tercera edició d’aquest esdeveniment anual i itinerant organitzat per la Fundació Princesa de Girona, amb TRIVU com a aliat estratègic, oferirà més de 250 activitats als joves. La programació girarà al voltant de cinc grans eixos de contingut: l'ocupabilitat i l'emprenedoria; la salut física; la salut emocional; el propòsit i l’impacte social; i la sostenibilitat. El Tour del talent 2024 arrencarà a Lleida (22 al 26 de gener) i també passarà per Salamanca (19 al 23 de febrer); Cadis (18 al 22 de març); Santander (22 al 26 d'abril) i Madrid (8 al 9 de maig).

Una de les novetats principals d'aquesta edició serà el “Congrés Princesa de Girona – Sempre amb els joves” que inaugurarà totes les parades del Tour del talent. Aquest congrés oferirà un matí de conferències inspiradores, activitats formatives, debats i actuacions musicals per a inspirar i desenvolupar el potencial dels joves. A l'acte central del Congrés a cada ciutat, a més, es donarà a conèixer el guanyador d'una de les categories dels Premis Princesa de Girona. La categoria «CreaEmpresa» s'anunciarà a Lleida; el Premi Princesa de Girona «Art», a Salamanca; «Social» a Cadis; «Investigació» a Santander i la doble categoria del Premi Internacional – CreaEmpresa i Investigació – s'anunciarà a Madrid, on l'esdeveniment farà parada per primer cop.

El director general de la Fundació Princesa de Girona, Salvador Tasqué, destaca “la il·lusió amb la qual encarem aquesta tercera edició del Tour del talent, plena de novetats de contingut i amb formats innovadors i on, per exemple, estrenarem el Congrés Princesa de Girona , que estarà present a totes les parades, amb xerrades inspiradores, tallers i debats que promouran el desenvolupament del talent a cada ciutat convertint el jove en l'autèntic protagonista”.

Agenda social

Una altra de les novetats d'aquesta edició serà un major pes l'agenda social, àmbit on la Fundació vol ser més present. L'objectiu és donar a conèixer i posar en valor les organitzacions i entitats de cadascuna de les ciutats on para el Tour i que estiguin alineades amb els valors de la pròpia Fundació (impacte social, sostenibilitat, igualtat d'oportunitats, benestar i cultura).

De la mateixa manera que en la edició anterior, AmplificARTE, el projecte promogut per la Fundació Princesa de Girona i el segell musical llatí Art House Academy, tindrà un paper destacat al Tour del talent 2024. Aquesta iniciativa uneix música i educació amb l'objectiu de treballar el desenvolupament competencial, el benestar emocional i l'educació en valors dels joves a l'aula i altres contextos educatius.

Més de 20.000 joves van assistir a les activitats formatives del Tour del talent en l’edició anterior, que va oferir més de 250 activitats a les seves diferents parades. El Tour del 2024 oferirà una àmplia programació a cadascuna de les seves parades implicant tot l'ecosistema local i els centres educatius que, entre altres accions, participaran en competicions esportives i sessions inspiradores. A més, s'organitzarà un Fòrum de talent (amb APD – Asoc. para el Progreso de la Dirección) adreçat als joves que vulguin impulsar la seva trajectòria professional i un Fòrum educatiu destinat a la comunitat pedagògica.

Premis Internacionals Princesa de Girona 2024

A partir de 2024, el Tour del talent establirà ponts amb Llatinoamèrica. Per primera vegada, el Premi Princesa de Girona Internacional s'adreça exclusivament a candidats llatinoamericans i passa d'una sola categoria a una de doble: Investigació i CreaEmpresa. Una altra de les novetats serà que el Tour tancarà per primera vegada a Madrid. La ciutat acollirà un esdeveniment de dos dies (8 i 9 de maig) al voltant del talent jove i amb la mirada posada a la internacionalització de la Fundació. L'objectiu és convertir Madrid en una parada fixa de les futures edicions del Tour del talent per donar visibilitat al Premi Internacional.

Ciutats amfitriones

El Tour del talent és una iniciativa de la Fundació Princesa de Girona i suma a TRIVU com a aliat estratègic. Compta, a més, amb la implicació d'administracions públiques i empreses aliades.

Les ciutats que acullen el Tour tenen un paper protagonista en l'organització de l'esdeveniment programant activitats pròpies, contribuint a la difusió del projecte i oferint espais per organitzar les diferents activitats. A l'hora d'escollir les ciutats que reben el Tour del talent, la Fundació Princesa de Girona té en compte diferents paràmetres com ara el suport de les administracions, la població universitària o la experiència en l'organització d'esdeveniments.

Per part seva, amb aquest model de Tour basat en la concurrència de ciutats candidates pel projecte, la ciutat seu de la Fundació, Girona, desplegarà d'ara endavant una agenda d'activitats pròpia al llarg de l'any i amb una sèrie de Talent sessions durant els primers mesos de 2024. Des de l'any passat, a més, Girona acull una gran jornada centrada en Innovació educativa, durant la qual s'anuncia el Premi Princesa de Girona Escola de l'Any.

Llegir més