Noticia
«La movilitat laboral i formativa ha estat clau per trobar feina»
22 de febrer de 2019
Més de 50 joves assisteixen a la presentació del programa a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de Cadis
La Fundació Princesa de Girona ha presentat aquesta setmana el programa «Rescatadors de talent» a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de Cadis. La plataforma promou i facilita l'ocupabilitat de joves d'entre 20 i 30 anys amb formació universitària o de cicle superior de FP a partir d'ajuts a la mobilitat, mentoring, formació i una borsa d'ocupació, entre altres accions.
La directora de la Fundació Princesa de Girona Mònica Margarit ha destacat la importància de fomentar la mobilitat formativa i laboral dels joves entre comunitats autònomes per ajudar-los a millorar la seva ocupabilitat. Prop de 4.000 joves ja s'han inscrit en aquest programa. Aquest és el cas de M. Carmen Martín-Bejarano que ja ha estat rescatada. Graduada en enginyeria de les tecnologies de la telecomunicació, M. Carmen és la primera generació de la seva família amb estudis superiors. Sis mesos després d'inscriure en «Rescatadors de talent» i participar en diferents formacions que ofereix la plataforma, va trobar feina com a analista a Accenture.
A més de Martín-Bejarano, l'acte ha comptat amb el testimoni d'Asier García Pérez que també ha trobat feina després de participar al programa. Per a aquest jove del País Basc que ara treballa a Huelva "la mobilitat laboral i formativa ha estat una de les claus perquè trobés feina». Per això ha destacat que el programa ofereixi als joves ajudes a la mobilitat laboral i formativa.
L'acte ha comptat també amb la participació de dos mentors del programa. D'una banda, Manuel Doblado, cap Central de Naturgy a Cadis que ha animat els joves a inscriure a la plataforma perquè es tracta "d'una gran oportunitat". De l'altra, Lola Rueda, mentora a títol individual que ha afegit que una de les claus per trobar feina és donar-ho tot. Per la seva banda, Juana Gálvez d'Accenture -una de les empreses que participa en el programa- ha assegurat que "les persones inscrites a la plataforma són una de les nostres fonts de" recruiting ".
Les empreses, motor del programa
A més d'Accenture, més de trenta empreses de referència com desenvolupadores de talent jove participen activament en el programa oferint als joves diferents eines per fomentar la seva ocupabilitat com a formació en línia, mentoring individual o grupal, centres de desenvolupament - jornades de formació exclusives que es realitzen dins de les empreses - i oportunitats d'ocupació.
Properes parades: Càceres i Santiago de Compostel·la
Després de presentar el programa a Las Palmas de Gran Canària i Cadis, l'equip de «Rescatadors de talent» també visitarà Càceres i Santiago de Compostel·la per apropar el projecte als joves d'entre 20 i 30 anys que volen millorar la seva ocupabilitat.
Càceres. 7 de març a les 12 h a la sala de graus de la Facultat d'Empresa, Finances i Turisme de la Universitat d'Extremadura (Antiga Facultat d'Empresarials). Av. Universitat s / n - 10071, Càceres. INSCRIPCIONS
Santiago de Compostel·la. 28 de març a les 12:30 h. a la Sala d'Actes del Centre Singular d'Investigació en Medicina Molecular i Malalties Cròniques (Av. Barcelona, 31-15.706, Santiago de Compostel·la). INSCRIPCIONS