Noticia

»El talent s'ha de moure abans d'establir-se»

08 de març de 2019

La Fundació Princesa de Girona ha presentat «Rescatadors de talent» a Càceres per animar els joves extremenys a inscriure en aquest programa que promou la mobilitat laboral i formativa

Ajudar els joves a trobar la feina per a la qual s'han preparat és un dels objectius del programa «Rescatadors de talent» que aquest dijous s'ha presentat a la Facultat d'Empresa, Finances i Turisme de la Universitat d'Extremadura. "És molt important que els joves extremenys surtin. El que s'aprèn quan t'has d'adaptar a un nou lloc és una cosa que clarament millora l'ocupabilitat". Aquesta és una de les reflexions que ha llançat la directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, durant l'acte on han assistit molts joves d'aquesta comunitat autònoma així com representants d'empreses de la zona. "El talent s'ha de moure abans d'establir-se" ha afegit Margarit que ha recordat que des de «Rescatadors de talent» es fomenta la mobilitat laboral i formativa dels inscrits amb ajudes econòmiques.

La presentació ha comptat amb el testimoni de tres joves extremenys que ja han aconseguit una bona oportunitat laboral gràcies al programa. Natural de Plasencia (Càceres), Sandra Medina Gil no trobava el seu veritable lloc en el mercat laboral fins que es va inscriure a «Rescatadors de talent». Després de participar en alguns dels centres de desenvolupament que ofereix el programa (formacions exclusives que organitzen les empreses col·laboradores) i seguir els consells del mentor que se li va assignar, Medina va trobar feina com a tècnic de recursos humans a Madrid.

Ismael Jiménez és un altre dels joves que ha millorat la seva ocupabilitat després de participar en el programa. Natural de Belvís de Monroy (Càceres), aquest jove amb un grau en Dret i ADE i un màster en Business Analyticis and Data Science treballa actualment a Barcelona com Technology Analyst. Per Ismael, un dels aspectes clau del programa és el mentoring.

Tant la Sandra Medina com l'Ismael Jiménez han canviat de comunitat autònoma per millorar la seva ocupabilitat. Precisament «Rescatadors de talent» promou la mobilitat laboral i formativa dels joves inscrits per ajudar-los a trobar la feina per a la qual s'han preparat. Per això, en cas que localitzin una oportunitat laboral en una comunitat autònoma diferent a la seva per un període mínim de sis mesos, el programa els ofereix una ajuda econòmica per cobrir les despeses de desplaçament.

A la presentació també ha participat Alejandro Caballero. Natural de Villafranca de los Fangos (Badajoz), aquest jove que va cursar el doble grau en ADE i Finances i Comptabilitat també ha trobat una feina després de participar al programa. Gràcies al procés de mentoring i al seu pla de recerca de feina elaborat amb l'ajuda del seu mentor, l'Alejandro treballa en aquests moments en una empresa a Càceres. L'Ismael, la Sandra i l'Alejandro han coincidit a destacar la importància d'estudiar anglès i estar oberts a la possibilitat de canviar de comunitat autònoma per millorar la seva ocupabilitat.

En la presentació a Càceres, els assistents també han pogut escoltar el testimoni d'un dels mentors de «Rescatadors de talent», Eduardo Hernández, que ha explicat en què consisteixen les sessions de mentoring que ofereix el programa.

Per la seva banda, Juana Gálvez d'Accenture - una de les companyies col·laboradores - ha assegurat que per a les empreses té molt valor que els joves realitzen totes les formacions que els ofereix «Rescatadors de talent».

Prop de 4.000 joves ja s'han inscrit en aquest programa que compta amb la participació de més de trenta empreses de referència com a desenvolupadores de talent jove i que ofereix als inscrits diferents eines per fomentar la seva ocupabilitat com ara formació en línia, mentoring individual o grupal, centres de desenvolupament i oportunitats d'ocupació.

 

Llegir més