Noticia

Obertes les inscripcions per assistir al nou mentoring grupal científic

09 d'abril de 2019

En total es realitzaran tres sessions presencials dirigides als joves que heu estudiat els graus de Biotecnologia, Química, Matemàtiques, Enginyeria, Física, Geologia, Farmàcia, Ciències del Mar o Biologia

Has acabat els teus estudis i no saps com enfocar la teva carrera professional? T'agradaria compartir els teus dubtes i preocupacions amb professionals que ja han viscut aquest procés amb anterioritat? No et preocupis. A «Rescatadors de talent» posem en marxa un nou mentoring grupal científic dirigit als joves que heu estudiat o esteu acabant els graus de Biotecnologia, Química, Matemàtiques, Enginyeria, Física, Geologia, Farmàcia, Ciències del Mar, Geologia o Biologia.

En total, et convidem a participar en tres sessions presencials i gratuïtes que t'oferiran algunes de les eines que necessites per assolir els teus objectius professionals. Serà imprescindible assistir a totes les jornades formatives que se celebraran a Madrid. Recorda que a «Rescatadors de talent» promovem la mobilitat laboral i formativa dels inscrits i que t'oferirem un ajut perquè et puguis desplaçar fins al lloc de la formació. En el cas dels joves que visqueu en poblacions a 100 km de Madrid, rebreu una ajuda de 50 euros. Per a la resta d'Espanya s'oferiran 200 euros i per als joves de les Illes Canàries, 300.

Calendari de les sessions
Autoconeixement. 30 de maig - 15:30 a 19:30 hores. Es realitza un treball d'autoconeixement a través del Test de Competències que ofereix el programa «Rescatadors de talent», i una eina de reflexió sobre el mateix test elaborada per l'Escola de Mentoring sota el títol «Llenç de les Competències». Es treballarà el potencial i talent científic identificant les competències més destacades de cada participant i dissenyant un mapa del talent. Aquest mapa del talent es complementa amb una pluja d'idees sobre possibles opcions i alternatives professionals que s'adaptin amb aquest mapa del talent.

Com a treball fins a la propera acció grupal els joves hauran de realitzar una investigació sobre els Premiats de la Fundació Princesa de Girona que ens acompanyaran en la segona sessió, i els animarem a reflexionar sobre qüestions que vulguin preguntar als premiats.

Model de negoci. 18 de juny. A partir de les 15:30 hores.

Primera part (15.30 a 17 hores). Premiats FPdGi de la categoria de recerca científica comparteixen la seva experiència personal sobre els començaments de la seva carrera professional, i quines eren les opcions laborals disponibles en aquell moment. Al seu torn poden compartir consells o sortides professionals científiques que no són conegudes i / o que no es plantegen acadèmicament. La intervenció de cada Premiat és de 40 minuts aproximadament i es deixen uns 15 minuts perquè els joves puguin realitzar preguntes. Aquestes presentacions estan dinamitzades per un membre de l'equip de la FPdGi.

Segona part (17 a 19:30 hores). Aquest taller estarà liderat per la directora de l'Escola de Mentoring, María Luisa de Miguel. A partir del treball elaborat en la primera sessió, més l'aportació dels Premiats, els participants realitzaran una anàlisi estratègica del seu futur professional, identificant individualment les seves fortaleses, oportunitats, punts de millora, aspiracions i resultats. A partir d'aquesta eina María Luisa de Miguel guiarà als participants per definir una estratègia professional individualitzada.

Procés de selecció. 4 juliol 2019 (15:30 a 19:30 hores). En aquesta jornada es treballa específicament el currículum vitae i l'entrevista professional amb professionals de Recursos Humans. L'objectiu d'aquesta sessió és ajustar el perfil professional al que les empreses demanen, incorporant al CV els consells dels experts en recursos humans, i preparant l'entrevista de treball de tal manera que l'estratègia professional del talent que ofereixen els joves sigui atractiva per als ocupadors potencials.

Pots sol·licitar la teva assistència al mentoring grupal científic des del teu perfil d'usuari, en l'apartat «Recursos».

 

Llegir més