Noticia
«Gràcies a Flex i "Rescatadors de talent" he viatjat a Porto per descobrir com funciona una empresa multinacional»
22 de juliol de 2019
Set joves de diferents comunitats autònomes assisteixen al primer centre de desenvolupament que organitza el programa fora d'Espanya amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat dels assistents
Carolina Galván ha recorregut més de 3.000 quilòmetres amb un objectiu: millorar la seva ocupabilitat. Aquesta jove de Santa Cruz de Tenerife ha estat una de les persones seleccionades per participar en un centre de desenvolupament exclusiu que ha organitzat Flex a Porto (Portugal). Durant dos dies, set joves del programa «Rescatadors de talent» han tingut l'oportunitat de viure una experiència empresarial única que els ha apropat a la cultura empresarial d'aquesta companyia industrial internacional. Aquest tipus de formacions és una de les eines gratuïtes que ofereix «Rescatadors de talent» per ajudar els inscrits a trobar la feina per a la qual s'han preparat. Es tracta de vivències exclusives que aporten als joves algunes de les claus per destacar en els processos de selecció.
Graduada en Dret, la Carolina ho té clar: «Flex i "Rescatadors de talent" ens han ofert una oportunitat extraordinària: conèixer de primera mà com funciona una empresa internacional". I ho han fet de la mà de l'equip directiu de Flex i del seu president, Rafael González.
«Gràcies a aquesta formació, he descobert el compromís que té Flex per fomentar el talent i ajudar els joves a millorar la seva ocupabilitat i desenvolupar capacitats que no trobem al llarg de la carrera però que són imprescindibles per accedir a un lloc de treball», explica l'Àlex Rodríguez. Graduat en Enginyeria en Tecnologia Industrial, aquest jove de Girona agraeix la proximitat de l'equip directiu amb qui han pogut parlar i compartir inquietuds durant aquesta formació que també els ha obert les portes d'una de les plantes d'aquesta companyia.
Javier Olmo és una altra de les persones que ha viatjat a Porto per assistir al centre de desenvolupament. Aquest jove graduat en Enginyeria Informàtica ha tingut, a més, l'oportunitat de trobar-se amb el seu mentor: Victor Marinheiro, un dels professionals que treballa a Flex. El mentoring és precisament una altra de les eines que ofereix «Rescatadors de talent». Experts de diferents sectors participen en el programa per assessorar els inscrits i ajudar-los en la seva incorporació al mercat laboral. A més de poder parlar amb el seu mentor, en Javier ha tingut l'oportunitat de compartir amb l'equip directiu de Flex les seves propostes per crear llits intel·ligents que, gràcies a les últimes novetats tecnològiques, s'adapten a les necessitats de descans de cada persona.
A més de la Carolina, l'Àlex i en Javier, també han assistit a aquesta formació la Marta Alarcón de Sevilla, l'Ayoub Boukhari de Cadis, la Sara Millán de Badajoz i en Sergio Alcalde de Granada. En total, set joves de set comunitats autònomes compartint experiències i coneixements durant dos dies amb un objectiu: millorar el seu currículum vitae i trobar la feina per la qual han estudiat. La mobilitat geogràfica és precisament una altra de les senyes d'identitat del programa que fomenta, a través d'ajudes econòmiques, que els joves es desplacin a altres ciutats per assistir a formacions o trobar oportunitats laborals.
«Rescatadors de talent» és un programa totalment gratuït que s'adreça a joves d'entre 20 i 30 anys tant si estan buscant la seva primera feina com si es troben a l'atur o subocupats. Han de comptar amb formació universitària o de cicle superior de formació professional finalitzada en els últims cinc anys, o estar estudiant l'últim curs.
Flex és una de les més de trenta empreses de referència com a desenvolupadores de talent jove que participa activament al programa oferint diferents eines per fomentar l'ocupabilitat dels inscrits com ara formacions o mentoring.