Noticia

«Hauríem de posar l'energia en el propòsit, no en l'expectativa»

28 d'abril de 2020

En l'última sessió de la formació online «eines per a un nou context laboral» hem après eines per liderar el nostre futur i ens hem apropat a la tasca que realitza l'emprenedor social Felipe Campos per millorar el món. També hem escoltat la veu dels joves que ens han acompanyat durant aquest curs en un interessant debat

Torna a veure la sessió AQUÍ  

Recordem algunes de les eines que hem après en l'última sessió del Centre de Desenvolupament online: «eines per a un nou context laboral» on han participat l'emprenedor social i Premi FPdGi 2013, Felipe Campos, el coach José Conejos i que ha finalitzat amb un «tele vermut de tancament» on han intervingut els joves que han assistit a aquest curs virtual. 

TRANSFORMA LA REALITAT, LIDERA EL TEU FUTUR
L'optimisme pot canviar la manera en què veiem el món i transformar la realitat objectiva. Aquest és un dels missatges que ha transmès el coach José Conejos durant la seva xerrada on ha reflexionat sobre com expliquem el nostre passat, present i futur. A més ens ha ajudat a liderar cos i ment donant-nos eines que ens permetran mobilitzar la nostra energia quan ens enfrontem a un futur incert. 

Durant 45 minuts, els assistents a la formació s'han col·locat les "ulleres" de l'optimisme i han après deu claus per transformar la realitat i liderar el futur:

1. Hem d'acceptar la realitat tal com és però hem de canviar la manera com l'afrontem. «Ens han educat en l'expectativa però hem de posar l'energia en el propòsit», ha explicat Conejos.
2. Transcendim quan superem els nivells de supervivència.  
3. És imprescindible prendre una nova visió del desconegut. Cal posar-se a la vora del que sabem mirant al que desconeixem. 
4. Hem d'incorporar l'emoció a les nostres vides perquè «les coses intel·lectes ens informen però no ens transformen».
5.Troba temps alfa per entrar a gamma. 
6. Només podem canviar des de la nostra genuïnitat. 

I com aconseguir-ho? Per a Conejos, la respiració és clau per entrar en un viatge interior, centrar-nos en el propòsit i canviar les nostres vides per liderar el nostre futur.

SOL MÉS RÀPID, JUNTS MÉS LLUNY 
La xerrada inspiradora del matí ha arribat de la mà de l'emprenedor social i Premi FPdGi 2013 Felipe Campos. Des dels 22 anys dirigeix l'Associació Educativa Itaca. Ajudar els altres forma part de l'ADN d'en Felipe i del seu equip que aquests dies han facilitat targetes moneder per a la compra d'aliments i d'higiene, assistència educativa i suport psicològic als nens amb menys recursos de barri Collblanc-Torrassa de l'Hospitalet de Llobregat. 

Felipe Campos ho té clar: «tots podem canviar el món». «I per generar aquest canvi necessitem economistes, metges, educadors socials i un llarg etcètera», ha afegit. «No podem entendre la desigualtat. Hem de combatre-la i eradicar-la», ha explicat. «Veiem situacions molt complexes. Hi ha nens que no tenen un menjar saludable en tota una setmana. En moments així em recordo que no ens podem acostumar a aquesta desigualtat i hem d'actuar». Campos, reconegut amb el Premi FPdGi Social 2013, va destacar la importància de treballar en equip perquè «junts podem arribar més lluny». 

«TELEVERMUT» DE TANCAMENT: COMPROMÍS I LIDERATGE EN TEMPS DE CANVI 
El Centre de Desenvolupament online s'ha tancat amb un interessant debat moderat per la treballadora social i emprenedora especialitzada en gestió d'ONG Alejandra Acosta i l'enginyer industrial Juan Antonio González i que ha comptat amb la participació de Felipe Campos (Premi FPdGi Social 2013) i Damià Tormo(Premi FPdGi Empresa 2017). Referents, la necessitat d'apostar per un lideratge compartit en temps de canvi o el compromís han estat alguns dels temes que han centrat la part final d'aquesta formació virtual.

Llegir més