Noticia

«Gràcies a Rescatadors de talent vaig aconseguir la feina dels meus somnis»

29 de gener de 2021

Avui et presentem la història de la Cristina Muñoz. Una jove de 25 anys que després de participar en el programa va trobar el seu veritable lloc en el mercat laboral.

Decidir la carrera no va ser fàcil per a la Cristina Muñoz. Després de molts dubtes i algunes llàgrimes, va decidir optar a Biotecnologia. La sort no li va somriure i es va quedar a les portes d'accedir a aquesta carrera ja que no va obtenir la nota suficient. De nou a la línia de sortida. Després d'estudiar diverses opcions, es va decantar per la carrera de biologia amb la intenció d'especialitzar-se en biotecnologia i seguir amb el màster d'aquesta menció. Per la Cristina, la biotecnologia «és la ciència de la vida actual. Pot crear o modificar productes o processos a partir de sistemes biològics per donar solució a problemes actuals. Aquesta és la raó de la meva passió per aquesta disciplina». 

El seu pas per al programa
La Cristina va conèixer el programa «Rescatadors de talent» a través d'un amic. «Em va parlar de mentoring, centres de desenvolupament, ajuts econòmics a la mobilitat ... tot un somni i totalment gratuït», recorda. No ho va dubtar i es va inscriure al programa. El temps li va demostrar que formar part de «Rescatadors de talent» va ser una gran decisió. «El programa ha suposat una millora incalculable. Tan personalment com professionalment. Em vaig inscriure abans d'anar-me'n al Canadà - on vaig realitzar el Treball de Final de Màster i les pràctiques - però no es van oblidar de mi ni de bon tros. Gràcies al programa vaig aconseguir la feina dels meus somnis a LetiPharma on actualment treballo». 

Trobar feina és un maldecap per a molts joves que envien centenars de currículums però no obtenen resposta. El mateix va viure la Cristina abans de trobar el seu actual lloc de feina. «Havia buscat oportunitats per tot arreu i només veia un futur incert. "Rescatadors de talent" va ser un gran impuls per entrar al mercat laboral», explica la Cristina que valora molt positivament l'ajuda que ofereix el programa per preparar entrevistes, escriure currículums vitaes o cartes de recomanació. «També et preparen en temes de lideratge, gestió del temps i productivitat. Un se sent més fort i preparat per poder afrontar nous reptes en la recerca de feina».

Avui treballa a Laboratoris LETI i no es cansa de repetir que «quan aconsegueixes una feina que t'apassiona, no treballes mai més». «Tant de bo tots els joves poguessin treballar en el seu sector o especialització», comenta. Per a la Cristina, la preparació i l'esforç són les claus de l'èxit. Per això, la formació contínua forma part del seu ADN. Actualment aquesta jove de 25 anys està acabant el màster de Formació del Professorat en l'especialització de Biologia i geologia.

Al seu jo de fa cinc anys, la Cristina li donaria les gràcies «per no haver tingut por de la vida i haver tingut força de voluntat». «No em cansaria de dir-li «gràcies per haver lluitat, per aconseguir, esperar i desesperar. I sobretot, gràcies per no haver escoltat els que deien que no podia o no valia».

NETWORKING
«En els centres de desenvolupament fas networking amb professionals i sobretot amb estudiants com tu plens d'energia i motivació per fer el que els agrada. "Rescatadors de talent" t'ajuda a crear una xarxa de contactes sòlida amb la qual poder moure't i contactar amb gent específica que pot ser d'interès. Normalment, la plataforma més usada és LinkedIn, el que et permet ser més professional i formal».

EXPERIÈNCIES «ÚNIQUES»
«He participat en diversos centres de desenvolupament d'Enagás, Naturgy, Sorigué, Boehringer Ingelheim ... Tots han estat diferents i igualment interessants. Sempre aprens, t'emportes una cosa nova i sobretot et retrobes amb altres companys i companyes amb qui compartir anècdotes i intentar solucionar el món en una tarda».

«Per a mi l'anècdota més impactant va ser en el desè aniversari de la Fundació Princesa de Girona, quan l'últim dia en un dels workshops programats vaig tenir la gran sort de pertànyer al grup d'emprenedoria i lideratge de sa Majestat el Rei i Sa Altesa Reial la Princesa d'Astúries i de Girona. Va ser una experiència única pel que vaig aprendre i pel que va suposar socialment per a mi.»

POR A LES CRISIS
Qui diu crisi diu oportunitats, perquè és en les crisis quan neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies. Sense crisi no hi ha desafiaments ni mèrits. Som la generació dels supervivents i els lluitadors, res dels fracassats. 

MISSATGE ALS JOVES
Animo a tots els joves a inscriure's al programa perquè sempre necessitarem una mà que ens ajudi a aixecar-nos o un guia que ens indiqui el bon camí. A més, que tota la creativitat, la determinació, la passió, totes aquestes qualitats humanes que tenim com a persones han de ser mostrades a les empreses com a talent en potència i aquest enllaç que pot unir talent amb les necessitats d'una empresa només el poden fer entitats com "Rescatadors de talent" que ens ajuden a mostrar-nos al mercat. Quedar-se quiet, no és una opció».

 

Llegir més