Noticia

«El programa m'ha fet de guia i m'ha ajudat a apropar-me als meus objectius»

28 de gener de 2021

La Patricia Merino té 25 anys i ha millorar la seva ocupabilitat després de participar a «Rescatadors de talent». Descobreix la seva història

La Patricia Merino va descobrir «Rescatadors de talent» el 2018 gràcies a un amic. Dos anys després, reconeix que el programa ha estat una guia i una ajuda per estar més a prop dels seus objectius. «M'ha permès conèixer gent de tot Espanya, fins i tot fer amics, aprendre de la mà de grans professionals de les empreses col·laboradores i fins i tot conèixer-me millor a mi mateixa». Aquesta jove de 25 anys ha participat en diferents centres de desenvolupament del programa. «Si hagués de destacar-ne un, em quedo amb el centre del IESE i la classe de negociació impartida per en Guido Stein, tot un referent!», explica. Actualment treballa com a Enginyera Mecànica a IDOM.

Segons la Patricia, «si volem conservar el planeta, hem de canviar moltes coses com ara la forma de generar energia». Va ser precisament la seva consciència mediambiental la que la va portar a estudiar Enginyeria de l'Energia i un màster en Ciència i Enginyeria de Materials.

El mentoring
El mentoring és una de les eines que ofereix «Rescatadors de talent» amb l'objectiu d'ajudar els joves a trobar el seu veritable lloc en el mercat de treball. «En el meu cas, tant el meu mentor com jo érem gallecs. A més, els dos havíem deixat Galícia per treballar. Quan vaig contactar amb ell, em trobava en un moment de recerca activa de feina i va resultar ser de gran ajuda», recorda la Patricia. «El meu mentor em va aconsellar sobre com posar el meu curriculum vitae perquè les empreses del sector es fixessin en mi i em va animar a sortir de la meva zona de confort per apropar-me als meus objectius».

Ajudes del programa
La Patricia aplaudeix les ajudes a la mobilitat laboral i formativa que ofereix el programa. «Les definiria amb una paraula: oportunitat. Oportunitat per sortir i conèixer gent, aprendre i, sobretot, superar petites pors que puguin sorgir quan t'enfrontes a noves situacions».

En l'actualitat, aquesta jove ha complert molts dels seus objectius. Treballa com a enginyera mecànica en diferents projectes. Al seu jo de fa cinc anys li diria «que no tingui por als canvis ni a sortir de la zona de confort perquè, a la fi, totes les coses bones arriben si t'atreveixes a fer el pas». 

Davant el nou context laboral que ha dibuixat la pandèmia, la Patricia anima els joves a no quedar-se a casa resignats. «"Rescatadors de talent" ens ofereix tota mena d'oportunitats per a menjar-nos el món. Tan sols hem de demostrar interès i ganes de canvi». 

Si tu també vols millorar la teva ocupabilitat, t'animem a seguir els passos de la Patricia i inscriure't a «Rescatadors de talent». Un programa totalment gratuït que t'ofereix formació, centres de desenvolupament, ajudes a la mobilitat laboral i formativa, mentoring i molt més. 

 

Llegir més