Noticia

Acord amb la UPV per a l'orientació professional dels joves

09 de setembre de 2020

Mitjançant el programa «Rescatadors de talent» de la FPdGi, els alumnes de la universitat valenciana podran realitzar, per exemple, un test de competències d'alt nivell o participar en les formacions exclusives que ofereixen les empreses vinculades a aquesta iniciativa que promou la millora de l'ocupabilitat dels inscrits

La Fundació Princesa de Girona (FPdGi) i la Universitat Politècnica de València (UPV) han signat un acord de col·laboració que té com a principal objectiu proporcionar eines i recursos i promoure la millora de l'ocupabilitat entre els universitaris que estan a la recta final dels seus estudis. Mitjançant el programa «Rescatadors de talent» de la FPdGi, els alumnes de la universitat valenciana podran realitzar per exemple un test de competències d'alt nivell, o participar en les formacions que les gairebé 40 empreses vinculades al programa ofereixen als joves inscrits, els quals també poden accedir a un mentor que els ajudi a preparar-se millor per al seu accés al mercat laboral.

L'acord de col·laboració s'ha signat pocs dies abans de l'inici d'un nou curs en una reunió online entre el rector de la UPV, Francisco José Mora Mas, i la directora general de la FPdGi, Mònica Margarit. Tots dos han coincidit a destacar que en una situació encara si cap avui més complexa per als joves que busquen la primera feina, la millor manera de combatre la incertesa és amb la preparació i la formació especialitzada. "Aprendre a buscar feina, conèixer els teus potencials i saber trobar el teu lloc en una empresa, és per si sol una feina, una tasca per a la qual la majoria de joves no estan preparats", ha destacat Mònica Margarit. En aquest sentit, des del Vicerectorat d'Ocupació i Emprenedoria de la UPV, es realitzarà una àmplia difusió dels recursos que ofereix aquest programa, pel qual ja han passat més de 4.000 joves, i conjuntament amb la Fundació s'organitzaran activitats que fomentin les capacitats professionals dels estudiants.

Universitat i empresa
«Rescatadors de talent» treballa en col·laboració amb prop de 40 empreses de primer ordre, les quals aporten al programa més recursos, formació i mentors. "Connectar la universitat amb les empreses, establir un diàleg necessari i apropar als futurs professionals el llenguatge d'aquestes organitzacions és una assignatura pendent que volem contribuir a resoldre", han conclòs.

Llegir més