Noticia

El programa ofereix ajudes a la mobilitat de fins a 4.000 euros

05 d'abril de 2021

«Rescatadors de talent» fomenta el moviment laboral i formatiu dels inscrits per diferents comunitats autònomes amb l'objectiu de millorar la seva ocupabilitat.

La mobilitat laboral i formativa permet en molts casos un creixement professional. Per aquest motiu, «Rescatadors de talent» fomenta el moviment geogràfic dels joves inscrits al programa oferint-los una ajuda econòmica* que es concedeix en tres casos: 

Mobilitat laboral

El programa compta amb 20 ajuts anuals de fins a 4.000 euros destinats a la promoció de la mobilitat laboral d'aquells joves que troben una oportunitat laboral en una comunitat autònoma diferent a la seva residència habitual. Ha de ser un treball qualificat que respongui a la seva formació acadèmica i l'ajuda de la FPdGi li permetrà a més viure l'experiència de treballar en un territori nou.

 

Assistència a centres de desenvolupament

Els centres de desenvolupament són una de les eines que ofereix el programa. Es tracta de formacions exclusives que organitzen les empreses que participen a «Rescatadors de talent». Els joves del programa només podran assistir als centres de desenvolupament que s'organitzin en una comunitat autònoma diferent a la del seu lloc de residència habitual amb l'objectiu de fomentar la mobilitat geogràfica. El programa ofereix als assistents un ajut de 200 euros (300 euros per als joves procedents de les illes Canàries). En aquests moments, la majoria de centres de desenvolupament se celebren en format online. 

 

Mentoring fora de la comunitat autònoma

El mentoring és un altre dels recursos del programa. Quan es dóna la circumstància que els joves viuen en llocs diferents de la ciutat de residència del mentor, també s'ofereix un ajut econòmic. 

 

* Consulta els criteris per a l'assignació d'ajudes per al foment de la mobilitat laboral AQUÍ.

 

 

Llegir més