Noticia
Quin és el teu referent? Prepara't per a superar un procés de selecció
15 d'octubre de 2020
Arrenca una nova edició del mentoring grupal de «Rescatadors de talent». La coach i directora executiva de l'Escola de Mentoring María Luisa de Miguel lidera la primera sessió d'aquesta formació que gira al voltant de l'autoconeixement i la indagació apreciativa del talent
Si en una entrevista de feina et preguntessin quins són els teus referents, què respondries? Aquesta és una de les preguntes que ha llançat aquesta tarda la coach i directora executiva de l'Escola de Mentoring María Luisa de Miguel als joves de «Rescatadors de talent» que participen en una nova edició de mentoring grupal. «Els reclutadors ens pregunten sobre els nostres referents per a indagar sobre els nostres valors i conèixer què admirem», ha explicat De Miguel que també ha guiat els joves en un viatge d'autoconeixement que els ha portat a preguntar-se per les seves fortaleses i debilitats.
«Som més que un títol»
Per a De Miguel, «som molt més que un títol» i hem de reflexionar sobre el nostre propòsit. «És important saber on volem arribar», ha explicat aquesta experta en autoconeixement que ha animat als joves a dedicar una part del seu dia a aconseguir el seu propòsit.
La indagació apreciativa del talent ha estat molt present en aquesta sessió on s'ha compartit la famosa frase del professor de psicologia Mihaly Csikszentmihalyi: «Cada un de nosaltres té una idea, encara que sigui vaga, del que ens agradaria aconseguir abans de morir, com d'aprop o lluny ens quedem d'aquest objectiu es converteix en la mesura de qualitat de la nostra vida».
Com afrontar la pandèmia a nivell laboral?
Per a De Miguel és molt important tenir clar el nostre propòsit. Davant l'actual context marcat per la pandèmia i que està afectant especialment als joves en l'àmbit laboral, els ha llançat aquesta recomenació: "Heu de pensar en què podeu fer avui que contribueixi a aconseguir el vostre propòsit. Pregunteu-vos què necessiteu aprendre o canviar per assolir els vostres somnis". "El més important és que les preguntes que us feu vagin connectades. Hi ha una diferència molt gran entre "fer" i "fer amb propòsit".
I si et sents perdut i no saps quin és el teu propòsit? Per a De Miguel la resposta és clara: "Atura't i pensa en el teu propòsit. Pregunta't si les coses que fas en el teu dia a dia tenen alguna cosa en comú. Reflexiona si existeix un fil argumental".
Les sessions de mentoring grupal continuaran durant les pròximes setmanes. Aquesta és una de les eines que ofereix aquest programa gratuït que ajuda els joves a preparar-se per a trobar la feina per a la qual s'han preparat.