Noticia

SUEZ contribueix a millorar l'ocupabilitat dels joves en un Centre de Desenvolupament

20 de novembre de 2020

Ajudar els joves a desenvolupar competències en l'àmbit de l'entorn: aquest ha estat l'objectiu del Centre de Desenvolupament que ha organitzat aquesta setmana SUEZ a Espanya en el marc de «Rescatadors de talent» i que, en aquesta ocasió, s'ha celebrat en format digital

El futur ha de ser sostenible. Per això, aprendre competències en l'àmbit del medi ambient és una bona fórmula per millorar l'ocupabilitat. Amb l'objectiu d'ajudar a una vintena de joves de «Rescatadors de talent» a preparar-se per trobar feina, SUEZ ha organitzat aquesta setmana un Centre de Desenvolupament en què, al llarg de tres jornades, s'han tractat diferents temes com els «Green Jobs», l'agenda 2030, el propòsit, el lideratge, la innovació o les competències necessàries per treballar en un entorn digital.

En l'obertura d'aquesta edició, la directora general de la Fundació Princesa de Girona, Mònica Margarit, ha agraït la participació de SUEZ en el programa «Rescatadors de talent» i ha assegurat que aquesta empresa exemplifica el «business with purpose», ja que no només està compromesa amb el medi ambient sinó també amb l'acció social. En el mateix context i en representació de SUEZ, Francesc Mayné, director de Persones i Organització, ha explicat la implicació de SUEZ en els programes per millorar l'ocupabilitat i ha parlat de la visió global i de l'estratègia del grup.

Per la seva banda, Narcís Berberana, Global Strategist Officer de SUEZ, ha exposat la importància del desenvolupament sostenible en el posicionament de les empreses avui en dia i en l'escenari de l'emergència climàtica a la qual ens enfrontem.

Aquest Centre de Desenvolupament ha inclòs una sessió específica sobre els nous models de treball en l'era de la digitalització, en què Sandra Tobías, directora d'Organització Talent i Cultura de SUEZ, ha donat claus als joves per a preparar-se per al que demanen les organitzacions en els nous entorns laborals.

Els joves de «Rescatadors de talent» també han participat en una activitat role-play que els ha ajudat a preparar-se per a una futura entrevista de treball, han conegut les oportunitats laborals que ofereixen els «Green Jobs» i han tingut l'oportunitat de descobrir la gestió del cicle integral de l'aigua i saber com opera una planta en temps de crisi, de la mà de Josep Maria Verdejo, Director de Seguretat i Salut Laboral i Sistemes de gestió, així com els aspectes clau de la Innovació de la mà de Guillermo Mas, Director d'Innovació.

Finalment, també s'ha dedicat una sessió a la importància del propòsit de les empreses. En aquest sentit, Jose Guerra, director de Comunicació i Màrqueting de SUEZ a Espanya, ha exposat que les empreses que treballen amb un propòsit tenen millors resultats i més capacitat d'atracció i retenció de talent.

SUEZ és una de les empreses que col·labora amb la Fundació Princesa de Girona amb l'objectiu d'ajudar els joves a preparar-se per trobar el seu veritable lloc en el mercat laboral, i que ja ha acollit anteriorment altres Centres de Desenvolupament del programa «Rescatadors de talent», celebrats físicament a Santiago de Compostel·la, a la Regió de Múrcia i a Astúries.

 

Llegir més