Noticia

Com millorar les soft skills amb tècniques de creació literàries

22 de gener de 2021

L'experta en comunicació i creativitat, Violeta Serrano, ensenya als joves del programa el «métode Mimétika». Durant dues jornades, els assistents aprenen estratègies per fomentar habilitats com la persuasió, l'empatia, la inspiració o el lideratge.

Sabies que la literatura pot ajudar-te a trobar feina? Així ho ha demostrat aquesta setmana l'experta en comunicació i creativitat, Violeta Serrano, en l'últim centre de desenvolupament de «Rescatadors de talent» que s'ha celebrat en format virtual. Durant dues sessions, aquesta jove llicenciada en Filologia Hispànica, Filologia Francesa i Literatura comparada, ha compartit amb els assistents el seu Mètode Mimétika. Es tracta d'utilitzar tècniques de creació literària per fomentar «soft skills» com l'empatia, la persuasió, la inspiració, el lideratge, la gestió de la incertesa, els valors, l'adaptació al canvi, l'escolta activa, l'expressió oral o l'estratègia. 


La Violeta Serrano coneix molt bé la situació per la qual passen actualment els joves acabats de graduar. «Jo també vaig ser una d'aquelles persones hiperformades. Jo tenia tres carreres amb Premi Extraordinari i un màster, però no trobava oportunitats de treball. Em sentia frustrada. Tenia tan clar que la meva passió era la literatura que vaig decidir fer les maletes i anar a provar sort a Argentina». Avui treballa en el que més li agrada: les lletres. 

Amb l'objectiu d'ajudar als altres, ha creat el Mètode Mimétika on sistematitza les eines que ella mateixa va utilitzar per construir la seva trajectòria professional. Als joves que busquen feina, els recomana que desenvolupin la seva passió «contra vent i marea» perquè, de vegades, aquest desenvolupament provoca que els altres es fixin en vosaltres generant oportunitats laborals. Aquests és el vostre valor afegit», explica. 

Si vols descobrir tots els Centres de Desenvolupament que organitza el programa, inscriu-te. És el moment de preparar-te per trobar feina. 

 
Llegir més