Noticia

Enagás, compromesa a ser neutra de carboni l'any 2040

03 de maig de 2021

Aquesta companyia treballa la sostenibilitat en les seves tres dimensions: ambiental, social i govern corporatiu. Enagás és una de les empreses que participa a «Rescatadors de talent». No et perdis les formacions que t'ofereix.

La sostenibilitat és una prioritat en l'estratègia d'Enagás i, entre els seus objectius de descarbonització, la companyia s'ha compromès a ser neutra de carboni l'any 2040. 

Per complir amb aquests objectius, Enagás ha definit una estratègia de descarbonització i treballa la sostenibilitat en les seves tres dimensions: ambiental, social i govern corporatiu.

Com a part del seu compromís amb la descarbonització i, com a resultat de l'aplicació d'un pla tècnic molt estricte, amb objectius definitius i processos de mesura rigorosos, la companyia ha aconseguit reduir un 63% les seves emissions globals des de 2014. A més, compta amb més de 50 projectes dirigits a millorar la seva eficiència energètica. 

En l'àmbit de la transició energètica, Enagás està impulsant juntament amb altres socis de primer nivell més de 50 projectes de gasos renovables, com l'hidrogen verd i el biometà.

Tot aquest compromís i aquest treball es reflecteix en el bon posicionament d'Enagás en els principals índexs de sostenibilitat. 

Innovació sostenible
Per assolir l'objectiu de neutralitat de carboni, és clau innovar i fer-ho amb agilitat. Enagás té un programa de corporate venturing, Enagás Emprèn, el principal objectiu del qual és identificar i donar supor a noves idees de negoci que ajudin a accelerar una transició energètica justa.

Fins al moment, ha invertit en 14 startups dels àmbits de l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible, les tecnologies de producció de gasos renovables i la Indústria 4.0. 

Totes les inversions segueixen els criteris ISR o ESG (Environmental, Social and Governance) i tenen també l'objetiu de transformar la cultura d'Enagás, enfocant cap a la innovació i l'agilitat en l'entorn de la transició ecològica. Les startups estan contribuint al creixement del negoci d'Enagás, desenvolupament serveix connexos i noves línies d'activitat. 





Llegir més