Noticia

La perseverància de Mohamed Douhri a la recerca del seu futur professional

28 de juliol de 2021

Lluny de caure en el desànim d'una generació que ha viscut dues grans crisis, aquest jove aposta per la formació contínua a l'espera de l'oportunitat que li obri les portes a la feina per a la qual ha estudiat.

La perseverància marca els passos de Mohamed Douhri que té clar el seu objectiu: trobar la feina per a la qual ha estudiat. I a assolir la seva meta professional dedica la seva passió i energia. La seva resiliència i capacitat de superació recorden als esportistes d'elit. No en va es declara un apassionat dels esports havent practicat tennis i gimnàstica de petit i jugant sempre que pot a futbol.

D'origen marroquí i primera generació de la seva família amb estudis superiors, des de molt jove es va sentir atret per la llengua i la cultura hispànica. Per això, a l'hora d'escollir els seus estudis universitaris, es va decantar per la Llicenciatura en Estudis Hispànics. No ho va deixar aquí. La seva passió pel coneixement i la formació contínua el van portar a cursar un màster en Cultura Hispànica i Comunicació i un altre en Comunicació Internacional. Es considera un professional de la mediació intercultural, traducció i interpretació trilingüe: àrab-català-francès amb amplis coneixements i habilitats autodidàctiques per a la premsa esportiva: digital, escrita i audiovisual. També compta amb una àmplia experiència en el sector turístic.

Conformar-se no forma part del vocabulari del Mohamed a qui no és difícil veure connectat a Internet. Sempre que pot busca noves eines per millorar les seves habilitats professionals i personals. Va ser precisament en aquesta recerca contínua de millora quan va descobrir que existia una Fundació que promovia l'ocupabilitat dels joves a través d'un programa amb un nom que li va cridar l'atenció: «Rescatadors de talent». Va voler saber més i va assistir a una presentació del programa que es va celebrar a la Universitat de Cadis on va poder escoltar la història de dos joves que li van recordar molt a la seva. No ho va dubtar i va emplenar la inscripció.

Per a en Mohamed, la mobilitat laboral i formativa forma part del procés de creixement personal i professional. Las Palmas de Gran Canària o Madrid són algunes de les destinacions on ha viatjat per seguir formant-se amb els Centres de Desenvolupament que organitza «Rescatadors de talent» amb les empreses que participen al programa.

El mentoring
Una de les eines que més ha ajudat a en Mohamed en el seu empoderament professional ha estat el mentoring. «He tingut un mentor d'acord amb les meves competències i inquietuds professionals que té un perfil internacional. Que el meu mentor també s'hagi sentit com a migrant fora del seu país d'origen, ha facilitat molt la comunicació i interacció bilateral amb el conseqüent enriquiment i aprenentatge mutus», explica.

Per a en Mohamed, «Rescatadors de talent» és una oportunitat per conèixer, desenvolupar i enfortir les soft skills. Un altre dels punts forts que li ha aportat el programa és la possibilitat d'ampliar la seva xarxa de contactes, tant amb joves que es troben en una recerca activa d'ocupació com amb professionals dels departaments de recursos humans.

 

Llegir més