Noticia

Què és l’economia blava i perquè és clau per a l’ocupabilitat juvenil. Nou Fòrum de Desenvolupament del Talent (15 novembre)

27 d'octubre de 2022

Totes les activitats econòmiques relacionades –directament o indirectament– amb els mars i els rius generen milers de llocs de treball cada any. El 15 de novembre organitzem un Centre de Desenvolupament del Talent on reflexionarem sobre el potencial d'innovació i creixement d'aquest sector. També visitarem l'Smart City Expo World Congress que se celebra a Barcelona.

Transport marítim, turisme costaner, pesca, energia eòlica marina o aqüicultura. Són alguns exemples de les múltiples oportunitats que ofereix leconomia blava. Un concepte que engloba tota l’activitat econòmica que estigui relacionada –directament o indirectament– amb rius, mars i platges. Un motor econòmic crida a ser una de les claus de l’economia espanyola i una gran oportunitat per a l’ocupabilitat juvenil. Segons un informe de la Comissió Europea del 2020, Espanya és el principal contribuent de l’economia blava de la zona euro en termes d’ocupació i el segon quant a valor afegit.

La Fundació Princesa de Girona, a través del seu programa «Generació talent», vol apropar les oportunitats laborals que ofereix l’economia blava als joves. Per això, ha organitzat un Fòrum de Desenvolupament del Talent, on diversos experts reflexionaran sobre el potencial d’aquest motor econòmic. Entre els ponents, hi ha Ignasi Ferrer (expert en economia blava i fundador de Seastainable Ventures); Andrea Ruzo, Directora de la Fundació Ecoalf; Andrés M. Francesch Solloso, Director del Departament de Processos Químics PharmaMar; Aurora Catà, consellera independent de diferents empreses i Luis Carvajal, patró de la Fundació Princesa de Girona. La sessió també comptarà amb la participació de representants d’Acciona, Iberostar, EY i startups del sector.

Smart City Expo World Congress, com a escenari

El Fòrum de Desenvolupament del Talent sobre economia blava se celebrarà a l’Smart City Expo World Congress de Barcelona oferint als assistents l’oportunitat de visitar aquest congrés que té com a objectiu apoderar les ciutats i col·lectivitzar la innovació urbana a tot el món. A través de la promoció de la innovació social i la identificació d’oportunitats de col·laboració, l’esdeveniment està dedicat a crear un millor futur per a les ciutats i els seus ciutadans.

L´activitat organitzada per la Fundació Princesa de Girona finalitzarà amb una sessió de networking.

Horari

12:30 a 13:30 hores: Keynote Speaker 

14:30 a 17 hores: Expedició Economia Blava a Smart City

17:15 a 19:15 hores: Panells sobre les oportunitats de feina a empreses i startups del sector de l’Economia Blava.

Per assistir a aquesta activitat, has d’estar inscrit a «Generació talent». Registra’t ara i descobreix totes les eines que ofereix aquest programa per impulsar la teva trajectòria professional.

 

 

Llegir més