Noticia

Aprèn a fer servir les xarxes socials com a aliades per trobar feina.

22 de juny de 2018

El professor i director de Sartia, Álex López, participarà el 29 de juny en la jornada anual de «Rescatadors de talent», on impartirà el taller «La cerca de candidats ha canviat».

Les fotografies que puges a les teves xarxes socials són una bona carta de presentació si estàs buscant feina? Es calcula que un 70 % dels responsables de selecció revisa els perfils socials dels candidats, i això fa que cada vegada sigui més important tenir una bona marca professional per destacar en els processos de selecció. Álex López, professor i director de Sartia, ho té clar: «La cerca de candidats ha canviat». Aquest expert en xarxes socials participarà en la jornada anual de «Rescatadors de talent» impartint un taller que ajudarà els joves a preparar-se per al social recruiting. Darrere d’aquest neologisme s’amaga una realitat: cada vegada més empreses fan servir les xarxes socials per difondre les seves ofertes de treball i, alhora, per captar talent.

Durant el taller, López plantejarà diferents exercicis als assistents per ajudar-los a descobrir la seva marca professional. «L’objectiu d’aquesta formació és millorar la marca professional dels participants i ajudar-los a tenir una visibilitat més gran en els processos de selecció». Segons López, a més, els joves «descobriran coses que ni s’imaginen de les companyies en les quals volen treballar».

Aquest taller s’adreça especialment als joves que estan buscant feina. Durant dues hores, López els ajudarà a fer servir les xarxes socials com a aliades per aconseguir la feina que desitgen. Serà el tercer any que l’expert en el món 2.0 participa en aquest jornada. «Estic molt content de poder ajudar els joves en un moment tan important de les seves vides», assegura López, que treballa en el sector de les xarxes socials des del 2008. A més a més, és el creador i gestor de continguts de dues comunitats a LinkedIn: Retail Meeting Point, que aplega més de 15.000 professionals del sector retail, especialitzat en la venda al detall, i Compensació i Beneficis, amb més de 17.000 professionals dels recursos humans. També ha estat el creador de les dues primeres edicions del congrés online per al sector retail i és l’autor del primer llibre sobre social selling en castellà, Cliente digital, vendedor digital.

A banda del taller d’Álex López, la jornada de «Rescatadors de talent» oferirà als joves tres tallers més que tindran lloc de manera simultània: «Play with the future NOW», impartit per Accenture i que introduirà els participants en el món digital; «Descobreix el teu potencial amb el mètode Insights Discovery», a càrrec d’Enagás i orientat a ajudar els joves a desenvolupar habilitats per a una cerca de feina eficaç; i «Comunicació i influència», que, impartit per Lidl, mostrarà el potencial de la comunicació com a vehicle clau per vendre idees i augmentar el nivell de lideratge.

 

En el moment d’inscriure’s a la jornada, els joves van escollir en quin taller volien participar en funció de les seves preferències.

Llegir més