Noticia

Francisco Belil anima els joves a construir el seu propi relat

29 de juny de 2018

Prop de 400 joves participen en la jornada «Rescatadors de talent».

Després de la cerimònia de lliurament dels Premis Fundació Princesa de Girona, que va tenir lloc ahir a l’Espai Mas Marroch - Centre d’Esdeveniments d’El Celler de Can Roca, avui se celebra, a l’Hotel Camiral de Caldes de Malavella, la jornada «Rescatadors de talent».

Una trobada que ha començat amb el discurs del president de la FPdGi, Francisco Belil, que ha animat els joves «a alçar» la seva veu. «Sabeu que un dels objectius de la Fundació Princesa de Girona és augmentar la presència social dels joves: volem revertir la paradoxa que, sovint, aquells que amb prou feines tenen res a aportar gaudeixen de gran rellevància i influència, enfront de la invisibilitat d’aquells que realment tenen la capacitat de canviar el món», ha reflexionat Belil.

A més, el president de la FPdGi ha apuntat que «el mercat canvia molt ràpid i l’educació, sovint, no pot evolucionar a la mateixa velocitat», i ha apostat per «reduir el desajust entre mercat laboral i escola o universitat». «Hem de promoure l’acostament i el treball conjunt entre aquests dos mons, que, de vegades, han estat massa distants. Això és, precisament, el que persegueix un programa com “Rescatadors de talent”», ha indicat.

I ha agraït la presència dels prop de 400 joves que omplen l’auditori. «Només pel fet de ser aquí, esteu cridats a contribuir a la transformació de la societat espanyola i europea», ha assegurat Belil, abans d’encoratjar els joves «a marcar la diferència i a fer una societat i un país millors».

 

«Rescatadors de talent» és un programa de la FPdGi dirigit a joves d’entre vint i trenta anys amb formació universitària o de cicle superior d’FP i amb ganes de treballar en l’ocupació per a la qual s’han preparat. Una iniciativa que és possible gràcies al compromís de les grans companyies del Patronat de la Fundació i que permet als joves augmentar la seva ocupabilitat mitjançant diferents eines, com la mentoria, la formació en línia, els centres de desenvolupament o una borsa de treball.

Llegir més