Noticia
L’ocupabilitat dels joves, el principal objectiu dels tallers
29 de juny de 2018
Els ponents revelen com es poden utilitzar les noves tecnologies per trobar feina.
Després de les ponències del president de la FPdGi, Francisco Belil, i de la ciberantropòloga Amber Case, la jornada de «Rescatadors de talent» ha continuat amb quatre tallers simultanis per als joves i un altre per als mentors.
Els prop de 400 assistents, provinents de totes les comunitats autònomes, van triar, en el moment de la inscripció, un dels quatre tallers disponibles: «Comunicació i influència», «Play with the future NOW», «Descobreix el teu potencial amb el mètode Insights Discovery» i «La cerca de candidats ha canviat. Estàs preparat per al social recruiting?». Paral·lelament, els mentors han assistit al programa «La intel·ligència emocional en la mentoria», impartit per la directora de l’Escola de Mentoria, María Luisa de Miguel.
La responsable de l’Àrea de Selecció i Employer Branding de Lidl, Eva Ortega, juntament amb els membres del seu equip, David Garrote i Alicia Bender, ha impartit el taller «Comunicació i influència», en el qual ha explicat les claus perquè els assistents «reflexionin i treballin sobre la manera d’aconseguir una comunicació influent». Així, ha detallat els diferents estils de comunicació i d’influència que existeixen actualment, per tal que els joves puguin aplicar-los tant en l’àmbit professional com en el personal. Per il·lustrar-ho, els participants han fet una pràctica que consistia a elaborar un argumentari basat en evidències per influir en una decisió.
D’altra banda, Accenture ha dedicat el taller «Play with the future NOW» a explicar els continguts digitals d’última generació i les tendències tecnològiques del futur basant-se en l’estudi «Technology Vision 2018: Alliberant l’empresa intel·ligent», elaborat per la mateixa empresa. Els membres de l’equip d’Accenture han mostrat com es fa una anàlisi de dades i com es poden incorporar tecnologies immersives —realitat virtual, augmentada i mixta— en els àmbits professionals més diversos. I tot això, a través d’exercicis i jocs perquè els assistents veiessin la manera d’aplicar en la pràctica els coneixements explicats.
En el marc del taller «Descobreix el teu potencial amb el mètode Insights Discovery», l’equip d’Enagás, format per Óscar Gómez del Saz, Antonio Manzanera i Ignacio Muñumer, ha ensenyat als assistents com poden aplicar el mètode Insights Discovery per fomentar l’autoconeixement de cara a enfocar la recerca de feina, perquè, segons el que percebin, actuïn d’una manera o una altra. També els han proporcionat consells i pautes per ajudar-los en la recerca de feina i per desmuntar creences o pensaments limitants.
Finalment, el taller «La cerca de candidats ha canviat. Estàs preparat per al social recruiting?», impartit pel director de Sartia i professor de social selling & digital selling Álex López, ha repassat les necessitats digitals que són determinants per garantir l’èxit, revelant les claus en temes com l’inbound marketing o l’inbound recruiting, amb les fases d’atracció, conversió, tancament i delit. De fet, López ha suscitat un debat intens amb els joves després d’alertar que qualsevol persona pot seguir la seva activitat a les xarxes socials i que aquest fet els pot passar factura quan es presentin a ofertes de treball.
Paral·lelament, la directora de l’Escola de Mentoria, María Luisa de Miguel, ha impartit un taller dedicat als mentors titulat «La intel·ligència emocional en la mentoria». Durant l’activitat, De Miguel ha ensenyat com s’ha de construir una relació de mentoria amb engagement a través de les dotze habilitats de la intel·ligència emocional. En aquest sentit, ha explicat com es distingeix entre la conversa verbal i l’emocional i com es gestionen les necessitats, expectatives i rols que es donen en tota relació de mentoria, sense oblidar fins a quin punt és necessari connectar amb els mentorats.