Noticia

Fer les maletes per fomentar l'ocupabilitat dels joves

19 de juliol de 2017

«Rescatadors de talent» promou la mobilitat laboral dels joves per fomentar el seu creixement personal i professional

Estar disposat a fer les maletes és un dels requisits per participar en el programa «Rescatadores de talento» que promou la mobilitat laboral dels joves amb un clar objectiu: fomentar el seu creixement personal i professional augmentant les seves probabilitats d'aconseguir el treball per al qual s'han format.

Espanya és el tercer país de l'OCDE amb més atur juvenil i el segon amb la taxa més elevada entre els titulats superiors. Tot i la recuperació econòmica i de l'ocupació, el ritme de contractació de joves ha caigut un 1,2% a l'any des del 2010. La falta de mobilitat, a més, causa diferències significatives en la taxa d'atur entre comunitats autònomes. Per intentar canviar aquesta dinàmica, la Fundació Princesa de Girona, amb l'impuls dels seus 88 patrons (empreses de primer nivell) i el suport del MECD, s'esforça al màxim per aconseguir que els joves espanyols aconsegueixin el treball per al qual s'han preparat promovent la seva mobilitat laboral.

Per aconseguir la mobilitat laboral dels participants de «Rescatadores de talento», el programa només permet accedir a ofertes d'ocupació o participar en centre de desenvolupament lluny de la comunitat autònoma de residència dels joves. El programa, que ofereix ajudes a la mobilitat, busca la proactivitat dels participants i el seu compromís en seguir formant-se amb l'objectiu d'esdevenir una comunitat de talent jove en contacte permanent amb una àmplia i contrastada xarxa de directius, mentors i formadors capaços de donar resposta al repte de la mobilitat per l'ocupació.

 

Llegir més