Preguntes més freqüents

Què obté el jove que participa en aquest programa?

  • Avaluació de les seves competències i habilitats

  • Mentoria individual i grupal

  • Formació online

  • Accés als centres de desenvolupament de les empreses

  • Ajudes a la mobilitat a càrrec de la Fundació Princesa de Girona

  • Accés a altres programes de la FPdGi

Què són els centres de desenvolupament?

Són jornades formatives impulsades conjuntament amb les empreses, en qualsevol comunitat autònoma que t’aportaran experiències d’aprenentatge, i coneixements de les transformacions del mercat laboral actual.

Com es fa l’assignació del mentor?

El procés de mentoring té com a objectiu el desenvolupament de competències transversals o soft skills i que s'enfoca a l'ocupació d'avui i del futur.

Per fer l'assignació de mentor, s'analitzen els interessos, la carta de motivació i les àrees de coneixement dels joves que sol·liciten aquest recurs; a continuació se selecciona el professional que acompanyarà el jove durant 6 sessions en un procés d'identificació de les seves fortaleses i el desenvolupament de talent.

Què són les ajudes a la mobilitat de la FPdGi?

Les ajudes a la mobilitat es concedeixen en tres casos*:

Assistència a centres de desenvolupament

El centre de desenvolupament al qual assisteixes pot estar en una comunitat autònoma diferent de la del teu lloc de residència habitual.

Un cop seleccionat, se t’oferirà una ajuda de 200 euros. L’objectiu és sufragar una part de les despeses de manutenció, estada i/o transport ocasionades pel desplaçament a una altra comunitat autònoma. No cal que justifiquis les despeses, de la mateixa manera que si aquestes fossin superiors a l’ajuda, la Fundació tampoc no n’augmentarà l’import.

Cal que assisteixis al 100 % de la durada del centre.

No pots traspassar l’ajuda o la plaça del centre a cap altra persona.

Pots apuntar-te i assistir a tants centres com vulguis, sempre que hagis estat seleccionat.

Mentoria fora de la comunitat autònoma o província

Quan en els processos de mentoring, el jove i el mentor resideixen en comunitats autònomes o províncies diferents, les sessions s'organitzen mitjançant videoconferències, amb la possibilitat de fer dues sessions presencials. La Fundació atorga un ajut econòmic al jove per facilitar-li el desplaçament.