Noticia

El futur serà zero emissions. Prepara't per destacar en els processos de selecció

20 d'abril de 2020

Enfocar la carrera professional pensant en un món descarbonitzat és clau per posicionar-se en un economia que canviarà completament la manera de produir en els propers anys. Aquesta és una de les lliçons que hem après durant la segona sessió de la formació online «eines per a un nou context laboral» on també hem descobert «com podem canviar el món» i hem après claus per superar amb èxit una vídeo entrevista.

Recordem alguns dels consells que hem après en la segona jornada de la formació online «eines per a un nou context laboral» on hem comptat amb la participació del Director global de sostenibilitat d'AccionaJosé Luis Blasco; l'emprenedora social i Premi FPdGi 2018 Arancha Martínez i la Talent Acquisition & HR Màrqueting Partner de LidlAlicia Bender.

No és una utopia. Un món amb zero emissions està més a prop que mai. Preparar-se professionalment per a aquest futur descarbonitzat, sostenible i digital serà clau per trobar feina. Aquest és un dels consells que ens ha brindat el director global de sostenibilitat d'Acciona José Luis Blasco durant la segona sessió de la formació online «eines per a un nou context laboral» que organitza la Fundació Princesa de Girona en el marc del programa «Rescatadores de talent».

«NOVES COMPETÈNCIES PROFESSIONALS PER A UN MÓN AMB ZERO EMISSIONS»
«En tot el que fem hem de pensar en la dimensió climàtica perquè ens ajudarà a identificar avantatges competitius personals i a obtenir coneixements diferencials», ha assegurat Blasco que ha ofert diferents exemples per demostrar que el canvi afectarà tots els sectors, no només al transport o a l'energia. «Els joves haureu de dissenyar els avions que volaran, les telecomunicacions que farem servir i els edificis que es construiran. A les vostres mans està idear i inventar aquesta transformació cap a un món amb zero emissions». Un canvi que ja ha començat. Ser conscients d'això ens donarà avantatges a nivell laboral.«Quan anem a una entrevista de treball, demostrar que podem ajudar a l'empresa a adaptar-se  al canvi climàtic no és un tema ideològic, és una competència professional» que ens diferenciarà de la resta de candidats, ha explicat el director global de sostenibilitat d'Acciona. 

«La meitat dels països del món s'han compromès a ser neutrals en carboni. Això vol dir que tot el sistema es transformarà i que el CO2 és un tema disruptor», ha explicat aquest expert. Adquirir competències professionals per a un món amb zero emissions serà imprescindible per posicionar-se al nou context laboral.

«TOTS PODEM CANVIAR EL MÓN»
«Tots podem canviar el món». Aquest és el missatge que ha transmès l'emprenedora social i Premi FPdGi Social 2018 Arancha Martínez durant la interessant xerrada inspiradora que ha obert la segona sessió de la formació online. En aquesta conversa, hem descobert que un viatge a l'Índia va canviar completament la seva vida. En aquest país va trobar el seu veritable propòsit: ajudar les persones. No ho va dubtar: va deixar la seva vida a Dublin on treballava a la banca d'inversió per fundar "It Will Be", una ONG amb esperit de start-up que treballa en models més col·laboratius i eficients per al sector social. 

Una dècada després de donar un gir de 180 graus a la seva trajectòria professional, Martínez fa balanç. Reconeix que no sempre ha estat fàcil dedicar-se al que l'apassiona. «En el meu cas, el més fàcil hauria estat tornar a banc. Però si trobes el teu propòsit a la vida, segueixes endavant encara que no sempre sigui senzill. La meva passió em va portar a viure en un país diferent, lluny dels meus amics i la meva família. Vaig viure molt de temps dels meus estalvis però quan fas el que t'apassiona, sacrifiques coses i ho fas feliç», explica aquesta jove. 

«En el dia a dia et trobes amb pedres i muntanyes que has sortejar però quan trobes un projecte que t'omple i veus que tindrà  impacte, segueixes endavant». Avui, l'ONG fundada per Arancha Martínez ha impulsat, entre altres projectes, una app de reconeixement biomètric que permet identificar a col·lectius vulnerables com els nens que viuen sols als carrers de l'Índia

Segons l'Arancha Martínez, «tots podem canviar el món» fins i tot si creiem que estem en el lloc equivocat. «És igual on siguis, tots podem generar un impacte enorme», ha assegurat.

«EINES PER SUPERAR AMB ÈXIT UN PROCÉS DE SELECCIÓ DES DE CASA»
La sessió pràctica de la jornada ha arribat de la mà de Lidl. Alicia Bender, Talent Acquisition & HR Màrqueting Partner d'aquesta companyia ens ha ofert moltes eines per millorar el nostre currículum vitae, augmentar la nostra visibilitat en les xarxes professionals i superar una vídeo entrevista. 

Per Alícia Bender, el currículum ideal «és el que es personalitza per a cada oferta» perquè t'ajuda a «diferenciar-te de la resta de candidats». També és important tenir «clar qui som i què ens fa diferents» i destacar-ho en el currículum que ha de ser «breu, precís i clar». Un altre aspecte important és cuidar les nostres xarxes professionals sent Linkedin una de les més destacades. Per a aquest canal, Bender recomana buscar una foto de portada que «ens representi» i explicar la nostra història en l'extracte «perquè és el primer que llegim». 

I, com superar una vídeo entrevista? Alicia Bender ho resumeix en cinc punts: 

1. Assegura't que l'espai on realitzaràs la vídeo entrevista sigui l'adequat: llum, fons i vestimenta.
2. Comprova abans de començar que el so, la imatge i la connexió funcionin.
3. Evita possibles distraccions.
4. Alinea la càmera amb els teus ulls i espera uns segon abans de parlar.
5. Recorda tenir aigua a mà.

La formació online «eines per a un nou context laboral» continuarà aquest dimarts. Consulta el programa AQUÍ.

 

Llegir més